Šport > Nogomet
10155 ogledov

Bivši slovenski reprezentant v hrvaškem priporu

Dejan Nemec sobotainfo.com Dejan Nemec.
Slovenijo je zastopal na evropskem in svetovnem prvenstvu, zdaj je v primežu hrvaških organov pregona.

Nekdanji slovenski nogometni reprezentant Dejan Nemec je osumljen, da je za plačilo tihotapil kitajske državljane preko meja Evropske unije. Znašel se je v hrvaškem priporu, poroča Ekipa24.

Po poročilih hrvaške policije je njena enota 10. maja na avtocesti A3 v bližini Slavonskega Broda zaustavila dva avtomobila s slovenskimi registrskimi oznakami, ki sta ju v smeri Zagreba vozila 70-letni državljan Bosne in Hercegovine in 46-letni državljan Slovenije. Slednji je Dejan Nemec, poroča Ekipa24.

V enem avtomobilu so bili štirje kitajski državljani, v drugem peterica. Hrvaški organi sumijo, da je ta skupina nelegalnih migrantov iz BiH na Hrvaško prišla s prečkanjem reke Save nekje južno od Slavonskega Broda.

V nadaljni akciji so v bližini našli še tri moške - 36-letnega Srba ter 27-letnega in 35-letnega Hrvata; ki so jih prav tako obdolžili tihotapljenja ljudi. V povezavi s to trojico so našli še peterico kitajskih državljanov brez ustreznih dokumentov.

hrvaška policija sikalna akcija | Avtor: Facebook Facebook

Hrvaški urad za preprečevanje korupcije in organiziranega kriminala (USKOK) je na podlagi policijske prijave sprožil preiskavo zoper kvintet domnevnih tihotapcev. 

Vseh pet osumljencev je bilo ob kazenskih prijavah predanih pripornemu nadzorniku osiješko-baranjske policijske uprave, USKOK pa je sodniku osiješkega Županijskega sodišča za vse osumljene predlagal 30-dnevni preiskovalni pripor, ki je bil tudi odrejen.

Branil tudi v Ligi prvakov

Dejan Nemec je reprezentanco Slovenije zastopal na Euru 2000 in Mundialu 2002. Opravljal je vlogo rezervnega vratarja, saj sta imela prednost pred njim Marko Simeunović in Mladen Dabanović.

V klubski karieri je branil za Muro, belgijskega velikana Club Brugge, Domžale in Beltince. Po koncu aktivne kariere se je posvetil trenerskemu delu. V tekoči sezoni je bil trener vratarjev pri drugoligašu iz Beltincev.

Nemec se je pred 13 leti soočil z rakom (Hodgkinov limfom), ki pa ga je uspešno premagal in se vrnil k nogometnemu delu.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 6
  • Avatar Ajda Virant
    ajda0 19:49 16.maj 2023.

    Dobra novica, nekaj neumnezev se bomo znebili s pomočjo Hrvaških sodnikov !

  • Šačiri 19:11 16.maj 2023.

    Robert Golob pravi welkomen welkomen

  • Hasan 19:04 16.maj 2023.

    V Sloveniji jih čaka hiša in avto. Golob globalist je prodal Slovenijo.

Sorodne novice