Šport > Nogomet
4768 ogledov

"Bog je kaznoval Salaha"

mohamed salah cristiano ronaldo Epa
Mohamed Salah naj bi si poškodbo 'prislužil'.

Mohamed Salah se je poškodoval na tekmi finala lige prvakov, vprašljiv je zdaj tudi njegov nastop na svetovnem prvenstvu. "To je božja kazen," je prepričan imam iz Kuvajta Mubarak al-Bathali, ki meni, da bi se zvezdnik moral držati posta v ramazanu, ko verniki ne jedo od zore do mraka. Shawki Allam, veliki mufti Egipa, je sicer dovolil Salahu in kolegom iz reprezentance, da v času priprav na svetovno prvenstvo prestavijo svoj post.

Čeprav muslimani med dolgimi potovanji lahko zaužijejo obroke tudi v svetem mesecu, je Al-Bathalija zmotilo dejstvo, da je Salah post prekinil zaradi nogometne tekme in ne zaradi potovanja iz Anglije v Ukrajino. S tem je po mnenju kuvajtskega klerika storil greh. Post med ramazanom je sicer obvezen za zdrave muslimane, izvzeti so vsi bolni, starejši, nosečnice, diabetiki, ženske, ki dojijo ali imajo menstruacijo ter vsi tisti, ki potujejo.

mohamed salah cristiano ronaldo Težko bo šlo Šport Neprijetna napoved za Egipt in Salaha

Pri Liverpoolu so sicer pred velikim finalom dejali, da bo Salah po nasvetu nutricionista prekinil post. "Pred tekmo se ne bo postil, post ne bo vplival na njegovo predstavo," je dejal Liverpoolov fizioterapevt Ruben Pons.

Al-Bathali trdi, da je Salah sprejel slab nasvet in mora zdaj zaradi tega 'nositi posledice'. Imam je sicer poudaril, da je nogometaš 'dober in spoštovan mož', ki je na Zahodu poskrbel za boljšo sliko muslimanov. Izpostavil je še, da se 25-letni zvezdnik sicer drži ostalih pravil, kot je bil na primer umik od soigralcev, ko so ti pili alkoholne pijače.

ramos salah Hude obtožbe Šport Besni navijači linčali Ramosa: "Vedel je, kaj počne. Sramota!"
Komentarjev 4
  • tomi67 17:28 01.junij 2018.

    Mene pa od vsega najbolj preeneča, da se takšne idiotske novice pojavijo na našem portalu v letu 2018.

  • mph 13:37 01.junij 2018.

    Po mojem bo držalo. Namesto, da bi se bog sicer ukvarjal z milijoni in milijoni otrok, ki vsako leto umrej od lakote in drugega, se moraj ukvarjati s kaznovanjem nogometašev, pomaga ljudem iskati izgubljene ključe od avta ali stanovanja, ... ...prikaži več in podobno. Drugače pa noro, noro, ... smo v 2018, nekateri pa imajo v glavah še vedno vsebino iz srednjega veka. Noro.

  • Lovebites 13:27 01.junij 2018.

    Neverjetno.Ta pa je res prf......... Najbolj gnila in izprijena vera,pedofili,spolni odnosi z moskimi in zivalmi,zatiranje zensk,....nekaj povsem normalnega.In nekateri idioti so se vedno slepi.....

Sorodne novice