Šport > Nogomet
32911 ogledov

Uefa odločila glede Ramosa

sergio ramos loris karius Print Screen Ramos je Kariusa v obraz zadel s komolcem.
Branilec Real Madrida je še naprej v središču pozornosti.

Evropska nogometna zveza (Uefa) je sprejela odločitev, da ne bo kaznovala branilca Real Madrida Sergia Ramosa za trčenje z vratarjem Liverpoola Lorisom Kariusom med finalno tekmo Lige prvakov v Kijevu.

Kontroverzni Ramos, na katerega so po tekmi leteli očitki, da je želel zlomiti roko zvezdniku Liverpoola Mohamedu Salahu, se je tako izognil disciplinskemu postopku.

ramos salah Hude obtožbe Šport Besni navijači linčali Ramosa: "Vedel je, kaj počne. Sramota!" mohamed salah cristiano ronaldo Kaj bo s SP? Šport Salah spregovoril

Incident se je zgodil na začetku drugega polčasa, ko je branilec Reala pri izidu 0:0 s komolcem v glavo zadel vratarja angleškega ekipe. Ker žoge ni bilo v bližini, so sodniki vse skupaj spregledali. Vratar je sicer protestiral, a naletel na gluha ušesa. "Samo špekuliramo lahko, ali je udarec s komolcem vplival na Kariusa. Komolec v obraz ni prijetna stvar in v tej situaciji je bilo to povsem nepotrebno s strani Ramosa," je ocenil legendarni nemški vratar Oliver Kahn.

Dogodek je pod drobnogled vzela evropska zveza, ki je presodila, da naknadne sankcije niso na mestu. Pri tem se je sklicevala na dejstvo, da je Ramosa proti Kariusu porinil branilec Liverpoola Virgil van Dijk.


Trčenje s Kariusom pa ni bil edini incident, v katerega je bil na olimpijskem stadionu v Kijevu vpleten Ramos, čigar agresivne metode branjenja so se v preteklih letih večkrat znašle pod drobnogledom nogometne javnosti.

Španski reprezentant je bil neposredno vpleten v padec, v katerem se je poškodoval prvi zvezdnik Premier League Salah. Ta naj bi zaradi poškodbe rame počival od tri do štiri tedne, kar bi lahko pomenilo, da bo izpustil celoten skupinski del svetovnega nogometnega prvenstva v Rusiji. 

Mohamed Salah Neverjetna vsota Šport Ni še končano, s tožbo nad Ramosa po poškodbi Salaha

Egipčanski odvetnik Bassem Wahba je proti Ramosu vložil tožbo, s katero zahteva milijardo evrov odškodnine. Po spletu je zaokrožila tudi peticija, katere pobudnik je egipčanski napadalec Mido, z njo pa Uefo poziva h kazni za Ramosovo vpletenost v Salahovo poškodbo. Doslej so zbrali že več kot pol milijona podpisov.

mohamed salah cristiano ronaldo Težko bo šlo Šport Neprijetna napoved za Egipt in Salaha

sergio ramos | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 9
  • vesna31 11:17 31.maj 2018.

    Saj ne morem verjeti kakšna dvoličnost... Fantje to je igra in če bi si malo bolje pogledali vse skupaj.. Predvsem tole s Salahom bi videli da gospod Ramos ni nič kriv.. Pač opravlja svoje delo na najboljši možen način,...sploh pa ...prikaži več a je bilo komu mar ko je Payet na Euro 2016 pa čisto zares namerno in mesarsko izločil CR7... Neee kje pa nesreča... Ja karma res poskrbi, če se zgodi krivica... Portugalska je postala prvakin Real Madrid je zmagal v finalu, ker ni bilo nič kar je naredil Ramos namero.

  • Žurnalček 10:00 31.maj 2018.

    Namerna sta oba udarca, samo slepec ne vidi , da branilec Liverpoola gleda letečo žogo , ki sploh ne gre proti njemu in Ramosu, vendar Ramos "porinjen "ne pada takoj ampak pada šele, ko golmana zadane v glavo ! Ista ...prikaži veča situacija je bila z Oblakom , ko ga je napadalec zanalašč z desno nogo pobožal po glavi ! Ramosu 1 leto prepovedi igranja in odškodninska tožba Liverpoola! Če jim je do pravičnega sojenja na tekmah, če pa ne, no saj mene ne zanima fuzbal ampak hokej , kjer se sodi še kako precizno

  • romy 23:20 30.maj 2018.

    Karma vrača hudo,Ramos..vamos..