Šport > Nogomet
861 ogledov

Cavani šokiral z izbiro novega kluba

edinson cavani Epa
Kljub letom so si ga želeli številni velikani, a se izjemni napadalec ni odzval njihovim klicem.

Tekom obdobja pandemije koronavirusa so prekinjena praktično vsa nogometna prvenstva (z izjemo Belorusije, Burundija, Nikaragve...), tako da nogometne navdušence pokonci držijo le še številne špekulacije o različnih nogometnih prestopih.

V njih je imel pomembno vlogo tudi izjemni urugvajski napadalec Edinson Cavani, za katerega se je ugibalo, da bo po sedmih letih v Parizu zapustil PSG.

Po besedah njegovega prijatelja Cristiana Rodrigueza naj bi mu Cavani dal dovoljenje, da razkrije ime novega delodajalca 33-letnega nogometaša. Urugvajski reprezentant naj bi okrepil Penarol iz Montevidea.

"Imam dovoljenje, da govorim o Ediju. Pokličite ga in ga vprašajte. On odhaja v Penarol, toda ne smem razkriti nič več," je novinarjem razkril Rodriguez, ki prav tako igra za Penarol, v preteklosti pa je branil barve PSG-a, Porta in Atletico Madrida.

Cavani bo kot kaže združil moči s svojim nekdanjim reprezentančnim soigralcem Rodriguezom pod vodstvom legende urugvajskega nogometa, Diegom Forlanom, ki deluje kot trener lani druge najboljše ekipe urugvajskega prvenstva.

Edinson Cavani | Avtor: Profimedia Profimedia

Cavani se tako po 13 letih vrača v domovino. V tem času je igral za Palermo, Napoli in PSG. Z Napolijem je osvojil en italijanski pokal, medtem ko je največje uspehe dosegel v dresu PSG-a.

S francoskim velikanom je osvojil pet naslovov državnih prvakov, štiri francoske pokale ter pet ligaških pokalov. Dve leti je bil najboljši strelec francoskega prvenstva, eno leto pa je bil razglašen tudi za najboljšega nogometaša francoske lige. V sedmih letih je za PSG na 300 tekmah dosegel 200 zadetkov.

Edinson Cavani | Avtor: Profimedias Profimedias

Po prihodu v klub zloglasnega Neymarja se je večkrat skregal z Brazilcem, ki je prevzel mesto prvega zvezdnika ekipe, medtem ko je po prihodu Maura Icardija izgubil tudi mesto v prvi postavi Thomasa Tuchela.

Pogodba s PSG-om mu poteče poleti, po turbulentni poslednji sezoni pa je ne misli podaljšati. Kljub njegovim letom so bili v igri številni nogometni velikani, a se je Urugvajec naposled odločil za vrnitev domov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice