Šport > Nogomet
1728 ogledov

Čeferin bo zadovoljen po tej odločitvi sodišča

Aleksander Čeferin Profimedia
Uefa ima proste roke za sankcije Juventusa, Reala in Barcelone.

Evropska nogometna zveza Uefa je na sodišču glede superlige dosegla še eno zmago. Špansko sodišče je Uefi dovolilo sankcije za klube v zvezi s projektom superlige. Nova sodnica na gospodarskem sodišču v Madridu, Sofia Gil Garcia, je namreč odpravila sodno prepoved tovrstnih kazni in sankcij, izdano pred enim letom, poroča nemška agencija dpa.

Večina klubov - v superligo je sprva želelo vstopiti 12 evropskih velikanov - se je lani zaradi množičnih kritik tako javnosti in navijačev kot različnih klubov in organizacij hitro umaknila iz projekta.

Uradno pri načrtih za superligo sodelujejo le še španska Real Madrid in Barcelona ter italijanski Juventus, vendar so zadnje čase povsem tiho glede projekta.

Uefa je konec septembra na madridsko sodišče vložila zahtevo za razrešitev pristojnega sodnika Manuela Ruiza de Lare, ker po njenem ni bil nepristranski. Istočasno je sporočila, da je končala disciplinske postopke proti trem glavnim superligašem, Real Madridu, Barceloni in Juventusu.

Pred enim letom je namreč de Lara Mednarodni nogometni zvezi (Fifa) in Uefi ter njunim povezanim organizacijam ter ligam prepovedal kakršne koli sankcije ali druge ukrepe proti takratnim 12 ustanoviteljem superlige.

Sodišče v Madridu je danes to prepoved odpravilo, zoper odločitev se je mogoče pritožiti na višje sodišče.

 
Komentarjev 1
  • jakec1575 16:00 21.april 2022.

    Gradbeni baron je sel provocirat kazenskega pravnika