Šport > Nogomet
37 ogledov

Čeferin: "Patriotizem ni odvisen od himne"

Aleksander Čeferin Slaviša Stojanović NZS Žurnal24 main
"Patriotizem ni odvisen od tega, ali poješ himno ali ne. Fantje so veliki patrioti in za reprezentanco igrajo z vsem srcem," meni Aleksander Čeferin, predsednik Nogometne Zveze Slovenije, ki ga je eden od novinarjev prepričeval, da naj za selektorja ne vzame Slaviše Stojanovića.

Predsednik Nogometne zveze Slovenije Aleksander Čeferin je še enkrat potrdil, da se ni pogovarjal z nobenim drugim kandidatom, a je dobil zanimiv klic. "Ne, nobenega pritiska ni bilo, nihče me ni poklical in mi predlagal svojega kandidata ali me prepričeval o kakršnikoli odločitvi. Izjema je morda vaš novinarski kolega, ne iz vašega časopisa, ki me je klical, naj ne zaposlimo Stojanovića,“ je povedal za Ekipo. Slovenska reprezentanca sicer v torek v Ljubljani igra prijateljsko tekmo z ZDA.
"Slaviša Stojanović je bolj patriot in večji Slovenec kot večina bedakov, ki ima pripombe na njegovo narodnost. Če bi se oziral na mnenje vsakega nestrpneža, potem ne bi delal drugega, kot počel to. Menim pa, da ima takšno mnenje manjšina, večina ljudi pa je nad Stojanovićem navdušena,“ se je na govorice o nacionalni nestrpnosti nekaterih v zvezi s selektorjem nogometne reprezentance odzval predsednik, ki je potrdil, da bo reprezentanca še vedno igrala v Ljubljani in Mariboru, razmišljanja pa vodijo tudi v smer Kopra – če bo povečana kapaciteta Bonifike – in Celja.

Čeferin ne dvomi, da slovenski reprezentanti premorejo dovolj patriotizma: "Patriotizem ni odvisen od tega, ali poješ himno ali ne. Fantje so veliki patrioti in za reprezentanco igrajo z vsem srcem. Pred kratkim mi je eden ključnih reprezentantov rekel: 'Klubski dres lahko vržem stran kadarkoli, moje srce bije za reprezentančnega!' To pove vse.“




Komentarjev 7
  • MK 22:48 12.november 2011.

    >Če lahko pojejo "večeras je naša fešta" v garderobi lahko tudi himno države za katero nastopajo.

  • cosmo 14:58 12.november 2011.

    Saj tudi nisem nikoli okoli razglašal, da sem strpen...Do bedakov nisem strpen in tudi ne bom. Jaz sem glede tega vsak dosleden, za razliko od Čeferina, in tebe n.pr, ki zagovarjaš napake svojega ljubljenčka, pri drugih pa te iste napake ...prikaži več kritiziraš....Hinavec dvolični si tudi ti, tako kot tvoj Čeferin. Pelji si ga domov.

  • halal 14:44 12.november 2011.

    klubski dres lahko vržeš kadarkoli ? Mutec, še dobro da maš šolo pa boš dobo službo ....