Šport > Euro 2020
3701 ogledov

Čeferin priznal, da so možne velike spremembe

aleksander čeferin Profimedia
Prvi mož Evropske nogometne zveze (Uefa) Aleksander Čeferin opozarja na možne spremembe pri organizaciji Eura 2020.

Po besedah predsednika Uefe Aleksanda Čeferina organizacija evropskega prvenstva, ki so ga zaradi izbruha pandemije koronavirusa prestavili za eno leto, ni ogrožena, obstaja pa velika verjetnost, da bo Uefa zmanjšala številko gostiteljev. 

Euro 2020 naj bi potekalo v 12 mestih v 12 državah, kar pa bo ob velikem porastu okužb s koronavirusom težko izvedljivo.

"Vedno smo zaskrbljeni nad situacijo, vendar smo popolnoma prepričani, da se bo Euro lahko igral. Načrtujemo, da bi Euro izvedli točno tako, kot smo si zadali" je optimističen Čeferin. "Moram pa priznati, da obstaja možnost, da ga bo gostilo enajst, osem, pet ali samo ena država," je dodal slovenski funkcionar.

Povedal je tudi, da v tem trenutku še ni jasno, ali bodo na nogometnih stadionih psisotni tudi gledalci. Uefa za zdaj preučuje tudi vse možne alternative.

Euro 2020 bo potekal od 11. junija do 11. julija. Po prvotnem načrtu naj bi ga gostili London, München, Rim, Bukarešta, København, Amsterdam, Bilbao, Glasgow, Budimpešta, St. Petersburg, Baku in Dublin.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.