Šport > Nogomet
94 ogledov

Elsnerjev klub nadaljuje s protestom, vključila se je tudi županja

Luka Elsner Metz Amiens Reševalni pas/Twitter
Zaradi epidemije novega koronavirusa je bilo francosko prvenstvo prekinjeno, za končno pa je obveljala takratna razvrstitev na lestvici.

Nogometni klub Amiens, ki ga vodi slovenski trener Luka Elsner, ne popušča v svojem boju proti odločitvi francoske zveze, da se državno prvenstvo zaradi koronavirusne pandemije dokončno prekine, Amiens pa pošlje v drugo ligo. Potem ko je na spletu odprl peticijo proti prekinitvi in napovedal tožbo, je zdaj v časniku L'Equipe objavil še velik oglas.

V njem zvezo poziva, naj spremeni odločitev, in zahteva, da klub ostane v elitni konkurenci, poroča francoska agencija afp.

"Menimo, da je odločitev nepravična, zato smo se prisiljeni boriti. Z vsemi možnimi orožji, tudi na sodišču," je dejal predsednik kluba Bernard Joannin.

Protestu so se pridružile tudi mestne oblasti, županja Brigutte Foure je v sporočilu za javnost izrazila prepričanje, da bo imelo mesto zaradi odločitve tudi ekonomske posledice, mesto bo izgubilo del atraktivnosti.

žoga Liga prvakov Odločitev Šport Ena od velikih petih lig ne bo zaključena

Zaradi epidemije novega koronavirusa je bilo francosko prvenstvo prekinjeno, za končno pa je obveljala takratna razvrstitev na lestvici. Tako so PSG razglasili za prvaka, v evropsko Ligo prvakov se je uvrstil še Olimpique Marseille, v kvalifikacije pa tretjeuvrščeni Rennes. 

Ob Amiensu je izpadel še Toulouse, Nimes pa si bo moral obstanek priboriti v dodatnih kvalifikacijah. Amiens je deset krogov pred koncem za Nimesom zaostajal štiri točke.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice