Šport > Nogomet
760 ogledov

Handanovićev soigralec iztožil lažnivega zastopnika

Stefan de Vrij Profimedia
Zastopnik mu je marsikaj zamolčal. Pravico je dosegel na sodišču.

Soigralec nekdanjega slovenskega reprezentanta Samirja Handanovića pri milanskem Interju, Nizozemec Stefan de Vrij, je dobil sodno bitko s svojim nekdanjim zastopnikom. Nizozemsko sodišče je odločilo, da bo 30-letnik dobil 4,5 milijona evrov.

De Vrij je svojega dolgoletnega zastopnika, Sports Entertainment Group (SEG), obtožil, da je v prestopnih pogovorih, po katerih je po večmesečnih namigovanjih iz Lazia leta 2018 prestopil v Inter, zamolčal določene obveze. Dodal je, da mu je Inter hotel plačati več denarja, kot ga je na koncu dobil. Podpisal je petletno pogodbo, vredno 37,5 milijona evrov.

Sandi Lovrić Tržnica Šport Slovenec v elitno ligo, znana tudi njegova plača

SEG je ob tem prejel 7,5 milijona evrov in še dodatna dva milijona za prestop, tega pa, kot je dejal De Vrij, mu ni nihče povedal. Sodišče je pojasnilo, da bi SEG glede na zajetno vsoto evrov, ki jih je dobil za prestop, moral to razkriti.

Agencija SEG pa tega ni storila, tako kot ni razkrila, da bo dobila 7,5 odstotka prestopnega zneska. Sodišče je tako De Vriju dodelilo približno polovico zneska, ki ga je SEG dobil ob omenjenem prestopu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice