Šport > Nogomet
9547 ogledov

Huligani napadli dečka s tumorjem in mu zažgali dres

Ajaccio - Marseille Profimedia
Sanje bolnega dečka so se spremenile v moro.

V zadnjem krogu francoskega prvenstva sta se pomerila Ajaccio in Marseille, Korzičani so doma slavili z 1:0, a so vseeno izpadli iz Ligue 1. V njo se sicer seli Le Havre, ki ga je v drugoligaški konkurenci do naslova popeljal slovenski trener Luka Elsner.

AC Ajaccio bo sicer v Ligue 2 pospremil neljub navijaški incident. Klub je namreč gostil težko bolanega dečka Kenza, ki je sicer navijač Marseilla. Osemletnik, ki ima tumor na možganih, je na tekmo prišel v dresu 'svojega' kluba, to pa je povzročilo napad deseterice huliganov. Ti so fanta odrinili, dvakrat v obraz udarili tudi njegocega očeta, nato pa mu slekli dres in ga zažgali.

"Mislila sem, da smo varni, zato sem mu dovolila, da je oblekel dres. Soprog ga je prijel za roko in mu želel pokazati igralce, ki so prihajali na zelenico. Nato je šlo vse narobe. Odrinili so mojega sina, z glavo je treščil v ogrado, moža so treščili v obraz, fantu pa strgali dres in ga zažgali. Potem so še pljuvali po naši hrani. Kenzo se zaveda, da je resno bolan, zaradi tumorja izgublja vid. Dejal mi je, da si želi še preden oslepi videti Marseille v Ajacciu. Zaradi teh idiotov bo imel travme," je za Corse-Martin izjavila dečkova mati Amandine.

Pri AC Ajaccio so obljubili stroge kazni. "Te osebe na noben način ne predstavljajo vrednote našega kluba. Nič ne more opravičiti takšno vedenje. Klub najostreje obsoja takšno ravnanje. AC Ajaccio bo odkril vse podrobnosti te sramote. Ko bodmo identificirali krivce, jih bomo tožili," so v izjavi za javnost zapisali pri korziškem klubu.

"Kenzo in njegova družina se zahvaljujeta za vso podporo. Delno ga je potoložilo srečanje z njegovim vzornikom Matteom Guendouzijem," pa je na twitterju objavila novinarka časopisa L'Alsace Stephanie Freedman.

Matteo Guendouzi | Avtor: Profimedia Profimedia

V Ajacciu so se sicer spopadli tudi privrženci obeh klubov, zaradi predmeta, ki jo je zadel v glavo, je bila v bolnišnico prepeljana novinarka televizijskega kanala France 3.

Ajaccio - Marseille | Avtor: Profimedia Profimedia

Ajaccio - Marseille | Avtor: Profimedia Profimedia

Ajaccio - Marseille | Avtor: Profimedia Profimedia

Komentarjev 6
  • Toma 07:13 05.junij 2023.

    Fužbal, najbolj nasilen "šport"!

  • Kmodri 22:11 04.junij 2023.

    Izmečki!

  • beno0 18:33 04.junij 2023.

    Ja, Anion, to naredijo samo slabiči...pravzaprav, kaj pa so sploh navijači nogometa drugega kot sodrga slabičev, ki svojo nizko samopodobo izživljajo z divjanjem po tribunah?

Sorodne novice