Šport > Nogomet
5360 ogledov

Igralec Ajaxa: Jaz sem kriv, da smo izpadli

Hakim Ziyech Profimedia
Mlado moštvo Ajaxa je bilo po porazu neutolažljivo.

Ajax je v osmini finala lige prvakov izločil madridski Real, nato v četrtfinalu Juventus, dobro pa mu je kazalo tudi na polovici povratnega dvoboja v polfinalu. Amsterdamčani so pred svojimi navijači proti Tottenhamu vodili z 2:0, nato pa v drugem polčasu prejeli tri zadetke, tretjega v zadnjih trenutkih sodnikovega dodatka. Domači igralci so popadali po tleh, upanja na preobrat ni bilo več. Po zadnjem sodniškem žvižgu so mnogi v solzah ostali na zelenici, njihovi navijači pa so jim vseeno za vse predstave v sezoni namenili bučen aplavz.

"V drugem polčasu nismo več uspeli igrati 'presing', Alderweireld je imel več prostora, Trippier več časa na žogi. Nismo imeli pravega odgovora. Dolgo smo zdržali, nato pa o neumnem prejeli zadetke in to je prineslo razliko. Dobil sem kurjo polt zaradi navijačev, vendar se vse skupaj ni končalo na pravi način," je po tekmi dejal komaj 19-letni kapetan Ajaxa Matthijs De Ligt, ki je na tekmi tudi dosegel prvi zadetek za svoje moštvo.

Liga prvakov Šport Infarkt! Brazilec s hat-trickom v 96. minuti šokiral Ajax

To je bila sicer najverjetneje njegova zadnja priložnost za osvojitev lovorike v domačem klubu, saj strokovnjaki predvidevajo, da bo odšel v bogatejše okolje, tudi ostale mlade zvezdnike pa naj bi pokupili evropski velikani. Med njimi je tudi Hakim Ziyech. Ta je v 35. minuti zadel za 2:0, v zaključku tekme pa stresel še vratnico, tik pred hat-trickom Lucasa Moure pa se je znašel sam pred Hugom Llorisom, a je francoski vratar njegov strel uspel zaustaviti.

Hakim Ziyech | Avtor: Profimedia Profimedia

"To nas je zelo prizadelo. Ne vem, kaj se je zgodilo, ne vem. Imeli smo svoje priložnosti, jaz bi moral zadeti. Zadel sem vratnico, vsaj ena od mojih priložnosti bi se morala končati z golom, vsega bi bilo konec. Kriv sem za poraz. Dali smo vse od sebe. Igra ni bila vrhunska, a borili smo se, zdaj pa je ostalo le razočaranje," je po tekmi dejal strti Ziyech.

"To je kruto. Igralci so si zaslužili finale, a nesrečni trenutek nas je ubil. A hitro se moramo postaviti na noge, čaka nas dvoboj z Utrechtom. Seveda o tem zdaj ne moremo razmišljati, tudi jutri ne bomo, vendar moramo kreniti naprej," je razmišljal trener Erik ten Hag, ki si je za vodenje svoje ekipe v tej sezoni prislužil visoke ocene med strokovnjaki in ljubitelji nogometa. 

Matthijs de Ligt Kapetan in junak Šport To je Ajaxov čudežni deček

 

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice