Šport > Nogomet
3406 ogledov

Akterka velike afere našla nov dom

Jenni Hermoso Profimedia Jenni Hermoso.
Jenni Hermoso je zamenjala delodajalca.

Španska nogometna igralka Jenni Hermoso, ki jo je avgusta proti njeni volji na usta poljubil zdaj že nekdanji predsednik španske nogometne zveze Luis Rubiales, je ob prehodu v novo letu podpisala pogodbo z novim klubom iz Mehike, je napadalka sporočila na omrežju X (nekdanjem Twitterju). Zasedbo Pachuca je zamenjala za Tigres Femenil.

"Nič me ne osrečuje bolj kot objava, da bom del neverjetnega kluba," je zapisala Hermoso. "Kako čudovit začetek leta," se je na istem družbenem omrežju odzval klub Tigres Femenil, zmagovalec mehiške ženske nogometne lige.

Triintridesetletna Hermoso je v sezoni 2022/23 igrala za mehiški klub Pachuca, pred tem pa je bila članica Barcelone, nosila je tudi dresa ženskih ekip madridskega Atlética in francoskega PSG.

Hermoso je bila članica zlate španske ženske nogometne reprezentance. Španke so 20. avgusta lani postale svetovne prvakinje, a je tekmovalni dosežek nogometašic na prvenstvu v Avstraliji in Novi Zelandiji ter finalno zmago proti Angliji v Sydneyju zasenčil incident s poljubom, ki je zamajal španski nogomet.

Tedanji predsednik zveze Rubiales je med podelitvijo proti njeni volji poljubil Hermoso, to dejanje je sprožilo številne ostre odzive, tudi suspenz krovne zveze Fife za Rubialesa. Rubiales, ki je sicer ves čas trdil, da je bil poljub sporazumen, je potem pod pritiski vendarle klonil in mesec dni pozneje odstopil s položaja.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice