Šport > Nogomet
2564 ogledov

Kaos na derbiju: Navijači trenerja zadeli v glavo, udarili vratarja

Neil Lennon Reševalni pas/Twitter
Nogometaši Heartsa in Hiberninana so se na slovitem edinburškem derbiju v 11. kolu prve škotske lige razšli z rezultatom 0:0. Tekmo pa so zaznamovali izpadi navijačev obeh ekip.

Veliki edinburški derbi med ekipama Hearts in Hibernian si na žalost ne bomo zapomnili po dobri nogometni predstavi, saj je glavna vloga namesto igralcem pripadla navijačem obeh ekip.

Domači navijači Heartsa so s kovancem zadeli v glavo trenerja Hiberniana Neila Lennona, medtem ko so navijači Hiberniana udarili vratarja domačega moštva.

Neil Lennon | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Prav tako je škotska policija objavila, da je aretirala 25-letnega navijača, ki je osumljen napada na stranskega sodnika. Vse skupaj je bil torej en velik kaos, na derbiju, ki bi moral biti praznik nogometa.

Vse se je začelo v drugi minuti sodniškega podaljška, ko je Hearts vendarle zabil gol, a ga je stranski sodnik razveljavil zaradi prepovedanega položaja. Gostujočemu trenerju se je iz neznanega razloga zdelo pametno, da to sodniško odločitev proslavi tako, da se obrne proti domačim navijačem in jih še dodatno provocira. Niti ne preseneča, da se je proti Lennonu vsul plaz predmetov, medtem ko ga je en kovanec tudi zadel v glavo.

"Pa to so strahopetci! Gnusijo se mi takšni ljudje. Res bi si želel spoznati tega junaka, stati pred njim iz oči v oči. Lahko bi zadeli kogarkoli. Svojega trenerja, sodnika, kogarkoli... Besen sem, morda potrebujemo strožje kazni. To se lahko smatra kot napad. Takšne ljudi je potrebno izpostaviti in jih postaviti na sramotilni steber," je bil po tekmi besen Lennon.

Neil Lennon | Avtor: Profimedia Profimedia

Kmalu za Lennonom pa je nastradal tudi vratar Heartsa Zdenek Zlamal, ki je prejel pest v glavo od enega izmed navijačev Hiberniana izza svojega gola. Zlamala so prav tako obmetavali z različnimi predmeti, ko je šel za vrata iskati žogo.

Komentarjev 3
  • reneoblak 19:50 01.november 2018.

    !!!Poiščite Golaaa Ženske v vaši soseski tukaj: Nome.Ga/Zenske

Sorodne novice