Šport > Nogomet
774 ogledov

"Obrača se mi v želodcu"

Stefan Effenberg Epa
Legendarni kapetan bavarskega velikana, Stefan Effenberg, ni najbolj navdušen nad Bayernovo najnovejšo okrepitvijo.

Nekdanji nemški reprezentant Stefan Effenberg je ostro udaril po politiki nakupovanja okrepitev münchenskega Bayerna. Legendo bavarskega kluba je še posebej zmotil nakup Lucasa Hernandeza, za katerega bo moral Bayern Atleticu iz Madrida odšteti kar 80 milijonov evrov.

Lucas Hernandez Prestop Šport Zvezdnik zapušča Atletico Madrid

"Stalno govorijo o tem, da kupujejo svetovne prvake, toda kdo jim garantira, da bodo na takšnem nivoju igrali naslednjih deset let. Pri Hernandezovem prestopu obstaja samo en zmagovalec, in to je Atletico Madrid. Takšen iznos je nekaj normalnega v današnjem nogometu, toda meni se od tega obrača v želodcu. Raje bi takšen denar zapravil za kakšnega vezista ali napadalca, ne pa za bočnega branilca," se je za Goal.com pritoževal zgroženi Effenberg.

Lucas Hernandez | Avtor: Profimedia Profimedia

"V naslednjih petih letih pričakujem, da bomo že za voznika avtobusa morali odšteti pet milijonov evrov," je še zaključil Effenberg, ki ni pokazal navdušenja niti nad drugo okrepitvijo Bavarcev, še enim svetovnim prvakom, Benjaminom Pavardom, ki bo Bayern okrepil poleti za 35 milijonov evrov.

Benjamin Pavard | Avtor: Profimedia Profimedia

Effenberg je sicer tekom svoje kariere v dveh obdobjih nosil dres bavarskega velikana. Prvič med leti 1990 in 1992, ko je klub zapustil zaradi vrnitve Lotharja Matthäusa ter drugič med leti 1998 in 2002, ko je celo postal kapetan Bavarcev ter je leta 2001 dvignil pokal za zmago v Ligi prvakov.

Stefan Effenberg | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice