Šport > Nogomet
165 ogledov

Legendarni nogometaš namesto v zapor na sedež nogometne zveze

John Carew Epa
Nogometaš, ki se ga Slovenci neradi spominjamo, upa, da si bo s svojo novo službo na norveški nogometni zvezi lahko prilagodil prestajanje zaporne kazni.

Nekdanji norveški nogometaš John Carew, ki so ga novembra zaradi utaje davkov obsodili na 14 mesecev zapora, ima novo službo. Pri norveški nogometni zvezi so zapisali, da so s 43-letnim nekdanjim reprezentantom sklenili pogodbo o skrbi za mlade nogometaše. Njegova nova vloga v zvezi bi mu lahko utrla pot za prilagoditev kazni.

Nekdanji napadalec, ki je zbral 91 nastopov za reprezentanco, je bil novembra v svoji državi obsojen na 14 mesecev zapora, ker davčnim organom ni prijavil približno 12,8 milijona kron (približno 1,2 milijona evrov) prihodkov med letoma 2014 in 2019.

"Carew upa, da bo med prestajanjem kazni lahko prevzel funkcijo z elektronsko zapestnico in bo v zvezi s tem podal zahtevo zaporniškim oblastem," je izjavila norveška nogometna zveza.

John Carew | Avtor: Epa Epa

"Dobro je, da želi svoje sposobnosti uporabiti v korist otrok in mladostnikov," je dejala predsednica zveze Lise Klaeveness: "Morda je ta služba lahko sestavni del njegove kazni, v tem primeru bo zmagovalna."

Carew je decembra na lastno pobudo stopil v stik z norveško zvezo. "Komaj čakam, da se vrnem v šport," je dejal, in dodal: "Nogomet ostaja pomemben vidik mojega življenja. Lepo bo, če bom lahko prispeval k razvoju nove generacije igralcev."

Triinštiridesetletni Norvežan je sicer v karieri nosil majice Valerenge, Rosenborga, Valencie, Rome, Bešiktaša, Lyona, Aston Ville, Stoke Cityja in West Hama, v dresu katerega je leta 2012 končal kariero. V dresu norveške izbrane vrste je Carew na 91 tekmah dosegel 24 zadetkov.

John Carew | Avtor: Epa Epa

V reprezentančnem dresu je trikrat igral tudi proti slovesnki izbrani vrsti in na teh tekmah dvakrat zatresel mrežo. Prvi temnopolti nogometaš v zgodovini norveške reprezentance je bil obakrat uspešen v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo 2006, ko je zadel najprej na domači tekmi v Oslu ter kasneje tudi v Celju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice