Šport > Nogomet
865 ogledov

Milanič zadovoljen, malo manj igralci

Marko Šuler Epa
Po tekmi med Mariborom in Spartakom so v obeh taborih prepričani, da so bili boljši.

Mariborčani so v 1. kolu skupinskega dela lige prvakov prišli do točke. V Ljudskem vrtu so se pomerili z moskovskim Spartakom, dvoboj se je končal z rezultatom 1:1. Edini zadetek za vijoličaste je v 85. minuti dosegel Damjan Bohar, ki je postavil končni izid dvoboja, že prej pa je zatresel tudi okvir tekmečevih vrat.

"Priča smo bili odlični tekmi. Glede na prikazano sem zelo zadovoljen, prikazali smo pogum. Občutek sem imel, da lahko stremo nasprotnika s svežimi igralci, ki bi naredili višek. Videl sem Ahmedija, ki so mu malo posle moči. Mešanović je prinesel svežino, nasprotnik je bil nemiren. Nisem želel, da nabijamo žogo, želel sem, da igramo in potem smo v napadu zaigrali bistveno boljše. Damjan Bohar je specialist za evropske tekme, ker je hiter. Zelo dobro izrablja medprostor in sodeluje z napadalci. Danes je igral zelo dobro. Po tekmi proti Celju je bil zelo dober, spodbudil sem ga h konkretnosti in danes je bil konkreten," je o lovljenju rezultata dejala trener vijoličastih Darko Milanič.

Martin MIlec zasluženo Šport Vijoličasti zatresli mrežo in vratnico

Zanj je bila to sicer prva tekma v ligi prvakov. "Še enkrat, za nami je super tekma, sem zelo zadovoljen, vsak je lahko užival v predstavi Maribora. Dobro smo zdržali, ko je imel pobudo nasprotnik, igrali smo zrelo, vedeli kar hočemo, imeli kar nekaj priložnosti, ocena je zelo pozitivna, seveda pa nam je malce žal, da nismo zmagali. Vsakomur smo pokazali, da naše besede pred tekmo niso bile prazne. Naredili bomo vse, da bi bili tudi spomladi v Evropi. Pokazali smo kakovost in tudi na preostalih petih tekmah bo potrebno biti na nivoju," je še menil Milanič.

V skupini E sta se sicer pomerila še Liverpool in Sevilla, tekma na slovitem Anfieldu pa se je prav tako končala brez zmagovalca. Bilo je 2:2. Po prvem kolu imajo tako vsa moštva v skupini po eno točko. "Mislim, da so lahko gostje danes precej bolj zadovoljni z osvojeno točko. Bili smo boljši. Tekmo smo zelo dobro odprli, po 25 minutah pa smo nekoliko padli. A nadaljevanje je bilo boljše. Škoda tega prejetega zadetka. Zdaj gremo samozavestno naprej, začeli smo dobro. Pravzaprav si delimo prvo mesto v skupini," je takoj po tekmi za POP TV dejal Martin Milec.

Liverpool Liga prvakov Šport Liverpool zapravil enajstmetrovko za zmago, Kamplu remi

Marko Šuler je bil z remijem razočaran: "Nisem ravno zadovoljen. Vedno pričakujem veliko. Bili smo boljši, a v ligi prvakov te kaznujejo tudi male stvari. Mislim, da bi si zaslužili zmago, a tudi točka ni slaba za začetek. To je Ljudski vrt, ki ima izjemno publiko. Tisti izenačujoči zadetek se je čakal in morali smo ga dati. Škoda, da ni šla v gol še ena žoga in bi tako zmagali."

"Spoštovali smo nasprotnika, kot vse ostale ekipe v tej skupini. Zadovoljen sem z igro svoje ekipe, imeli smo veliko priložnosti za še kakšen gol. Kljub doseženemu zadetku, smo v nadaljevanju tekme še naprej vztrajali pri svoji igri, poskusili še enkrat zabiti, nisem želel zapreti igre. Igrali smo dobro, ampak vseeno menim, da je rezultat pravičen. Na igrišču se je pokazalo, kar se je, vedeti morate, da v ligi prvakov ni lahko igrati, ne glede na to, kdo je nasproti. Maribor ni imel toliko priložnosti, kot mi, po dobljenem zadetku se nismo dobro odzvali in tekma se je končala z remijem. Vsekakor želim dejati, da smo prišli v Maribor zmagati, kot to želimo na vseh drugih tekmah. Pred nami je še pet tekem in boj v tej skupini bo odprt do konca," pa je povedal strateg Spartaka Massimo Carrera.

Maribor spopad Video Slovenija Pred tekmo v Mariboru prišlo do incidentov

Liga prvakov, skupina E, 1. kolo:

Maribor : Spartak 1:1 (0:0)
Bohar 85.; Semedov 59.
 
Liverpool : Sevilla 2:2 (2:1)
Firmino 21., Salah 37.; Ben Yedder 5.; Correa 72.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice