Šport > Nogomet
12947 ogledov

Najbrž prvi takšen incident v zgodovini športa!

NK Junak SInj stadion Facebook Mestni stadion v Sinju.
Na srečanju druge hrvaške nogometne lige se je zgodil redko viden incident.

V 16. kolu 2. HNL je v Sinju pri tamkajšnjem Junaku gostoval Rudeš. Slednji je pričakovano slavil (0:2), a bolj kot rezultat je odmeval incident iz prvega polčasa.

Gregor Sikošek Video Šport Zidane je v soboto igral v Domžalah!

Gostje iz okolice Zagreba, ki so še nedavno nastopali med hrvaško elito, so povedli v sedmi minuti, nato pa po dobre pol ure igre ostali brez izključenega igralca. Kljub temu so še pred koncem prvega polčasa zabili še drugič.

Po tem golu pa je živce izgubil eden od fotografov ob igrišču. Očitno pristaš Junaka je trenerju gostov Mariu Careviću, sicer renomiranemu nekdanjemu nogometašu, zabrusil nekaj žaljivih besed.

"A si zdaj srečen, ti nekulturni kmet?" je bil stavek, ki se je na praznem stadionu seveda dobro slišal. V mestu, kjer se vsako leto odvije tradicionalna viteška igra Alka, je padel rdeči karton za fotoreporterja, kar je gotovo eden prvih, če ne kar nasploh prvi takšen primer v zgodovini športa.

Mario Carević | Avtor: Profimedia Profimedia

Trener Carević (na fotografiji zgoraj), ki je kot nogometaš igral za splitski Hajduk, Al-Ittihad, Stuttgart, Lokeren, Kortrijk, Maccabi Petah Tikvo in novomeško Krko (pri slednji je kot pomočnik tudi začel svojo trenersko kariero), zbral pa je tudi en nastop za izbrano vrsto Hrvaške, se je po tekmi otepal odgovornosti za incident.

Sudac isključio fotoreportera u Druga HNL! U okviru utakmice Druga HNL između domaćina NK Junak Sinj i gosta NK Rudeš...

Posted by Druga HNL on Sunday, December 6, 2020

"V zapisniku jasno piše, da nisem storil ničesar narobe. Slavil sem gol svoje ekipe, kaj pa naj bi naredil? On (fotograf, op. a.) je bil tu službeno, imel je akreditacijo. Sodnik ga je slišal in ga izključil. Jaz z njim niti v enem trenutku nisem komuniciral," je po tekmi dejal Carević, sicer tudi pomočnik pri mladinski (U19) reprezentanci Hrvaške.

Rudeš je tik pred zimskim premorom na visokem petem mestu lestvice 2. HNL, z možnostmi za preboj v najvišji rang. Junak, ki se je v lanski sezoni iz tretje prebil v drugo ligo, je na zadnjem mestu v osemnajstčlanski ligi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice