Šport > Nogomet
12143 ogledov

Navijači zaradi teh potez raztrgali Handanovića

samir handanović Epa
Slovenski vratar je naposled izpolnil enega največjih ciljev v njegovi karieri.

Inter je na tekmi 38. kroga Serie A, ki je neposredno odločala o uvrstitvi v skupinski del naslednje sezone Lige prvakov, na gostovanju premagal Lazio (2:3) in se zavihtel na četrto mesto ligaške razpredelnice.

Lazio se je moral po porazu zadovoljiti z Ligo Evropa, kamor se je uvrstil še AC Milan.

Tekma v Rimu je imela zgodovinski pomen za vratarja Samirja Handanovića, ki si je po večletnih prizadevanjih naposled priigral šele prvi nastop v najmočnejšem klubskem tekmovanju v Evropi. 

"Končno nam je uspelo. Sezona je bila težka, a zdaj lahko uživamo v tem trenutku. Težko bi jo zaključil na boljš način. Na takšnih tekmah ne moreš pričakovati, da bo vse potekalo mirno. Srečanje je bilo odprto, obe moštvi sta si želeli zmage. Na koncu nam je uspelo. Med sezono smo izgubili nekaj tekem, ki bi jih morali dobiti, a nocoj smo nadoknadili vse zamujene priložnosti. Zelo sem vesel, čeprav težko pokažem. Nocoj je priložnost za slavje," je bil zadovoljen nekdanji slovenski reprezentant.

Inter se je na olimpijskem stadionu znašel v zaostanku v deveti minuti, ko se je žoga nesrečno odbila od Ivana Perišića. Handanović odboja ni pričakoval in le nemočno obstal na mestu.

Po slabe pol ure igre je za izenačenje poskrbel Danilo D'Ambrosio, še pred koncem prvega polčasa pa je domače znova v vodstvo popeljal Felipe Anderson. Slovenski vratar je tudi ob tem strelu obstal kot vkopan.

Nerazzurrom je v drugem polčasu uspel popoln preobrat. V 74. minuti je bil z bele točke natančen Mauro Icardi, za zmago Interja pa je sedem minut kasneje poskrbel Matias Vecino Falero.

Handanović se je zaradi skromnega posredovanja pri obeh strelih domačih znašel na udaru navijačev, čeprav je treba priznati, da bi glede na odboj žoge pri prvem zadetku težko naredil kaj več.

Tisti najzlobnejši so ga primerjali s figuro pri namiznem nogometu, številni pa so mu očitali, da je bil preveč statičen. "Handanović se ne premika," je zapisal nek uporabnik Twitterja. "Handanović, ali uživaš ob gledanju tekme? Hvala za vse, kar si storil v prejšnji sezoni, a če te Inter poleti ne bo zamenjal, bom resno razočaran," je dodal drugi. "Ali se se Handanović sploh kdaj premaknil?" in pa "Dva gola. Handanović se pri nobenem ni premaknil. Dejansko se ni premaknil niti za centimeter," je še nekaj kritik na račun slovenskega vratarja.


 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice