Šport > Nogomet
6359 ogledov

Nemčija se je odpovedala kvalifikacijam za Euro 2024

Nemška nogometna reprezentanca Profimedia
Nemci si želijo sami izbirati nasprotnike.

Športni direktor nemške nogometne reprezentance Oliver Bierhoff je sporočil odločitev, da nemški nogometaši ne bodo sodelovali v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2024.

Nemčija bo namreč gostila prihajajoči Euro in evropska krovna nogometna organizacija (UEFA) ji je ponudila možnost, da kljub že zagotovljeni udeležbi na tekmovanju vseeno nastopa v eni izmed kvalifikacijskih skupin, a bi njene tekme bila brez rezultatskega značaja.

Tako je recimo nogometna reprezentanca Francije nastopila v kvalifikacijah za Euro 2016, enako odločitev pa je sprejel tudi Katar glede kvalifikacij za letošnje svetovno prvenstvo. Obe reprezentanci sta imeli nastop zagotovljen ne glede na uspešnost odigranih tekem.

Nemška nogometna reprezentanca | Avtor: Profimedia Profimedia

"Kot domačini smo že uvrščeni na evropsko prvenstvo. Naša odločitev nam nudi večjo fleksibilnost pri sestavi načrtov za naslednje leto, tako da se lahko pripravljamo proti tako močnim reprezentancam, kot si sami želimo," je odločitev pojasnil nekdanji odlični nemški napadalec.

Žreb kvalifikacij za evropsko nogometno prvenstvo 2024 bo 9. oktobra ob 12. uri v Frankfurtu. Slovenija bo v tretjem kakovostnem bobnu z Ukrajino, Islandijo, Norveško, Irsko, Albanijo, Črno goro, Romunijo, Švedsko in Armenijo.

Kvalifikacijske tekme za evropsko prvenstvo 2024 bodo na sporedu od marca do novembra 2023.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice