Šport > Nogomet
6475 ogledov

Nogometaša oskrunila džamijo, kamera posnela vse

Print Screen
Policija je prijela mlada vandala, ki sta oskrunila džamijo v Kiseljaku. Dejanje sta že priznala.

Mlada avstrijska nogometaša, Dejan Ljubičić (Rapid) in Daniel Sudar (Wiener Neustadt II), sta priznala, da sta v četrtkovih večernih urah poškodovala fasado džamije v bosanskem mestecu Kiseljak.

Objestneža, ki si kruh služita v nogometnih klubih iz avstrijske prestolnice, je pri tem zalotila varnostna kamera, s pomočjo katere so ju kasneje tudi zlahka identificirali.


S posnetka je razvidno, da sta se fanta do poslopja pripeljala z avtomobilom znamke Mercedes in v zgradbo zmetala več steklenic, nato pa pobegnila s prizorišča. Policija je po prijavi hitro identificirala nepridiprava, ki sta med zaslišanjem dejanje tudi priznala. 

"Rad bi se vsem opravičil. To se ne bo več ponovilo. Nisem takšen človek. Opravičujem se vsem muslimanom," se je kesal Ljubičić, Sudar pa je dodal: "Tudi jaz se opravičujem. Sram me je mojega dejanja. Opravičujem se prijateljem, ki so muslimani. Opravičujem se družini."

Fanta sta dan zatem obiskala kraj zločina, kjer sta potočila tudi nekaj solz.

V Rapidu so Ljubičićevo dejanje ostro obsodili in napovedali sankcije. Za bosanske medije je spregovoril tudi tamkajšnji imam Kenan Bajrić.

"Želim jima vse dobro. Največjo škodo sta naredila sebi. Tega nam ni treba. BiH je okras Evrope. Moramo negovati naše razlike," je dejal.

 | Avtor: Print Screen Print Screen

Komentarjev 9
  • Borut_Bavarski 19:50 30.december 2017.

    Kretena čefurska. Nogometaša, pač. IQ na noviju ledišča. Kot naši ksenofobi. Vsi pa na bureku.

  • Lavdan 19:41 30.december 2017.

    Tako visoko seže fuzbalska pamet.

  • sasquatch 18:09 30.december 2017.

    in to je sedaj novica?! mediji na bližnjem vzhodu verjetno tekmujejo, kdo bo prvi objavil članek o skrunitvi katoliških cerkva po svetu.

Sorodne novice