Šport > Nogomet
161 ogledov

Nogometaši nabirajo letalske milje

Letalo Švica Epa
Udeleženci SP v Rusiji nabirajo letalske milje, saj so prizorišča daleč drug od drugega.

Tekme mundiala se igrajo v enajstih ruskih mestih. Od Kalilingrada na zahodu pa do Jekaterinburga na vzhodu. Od St. Peterburga na severu do Sočija na jugu. Čeprav je večina mest gostiteljic zahodno od Urala, so razdalje med kraji še vedno ogromne. Tako je prvenstvo za reprezentance tudi velik logistični zalogaj. Oziroma za nogometaše, trenerje in ostale člane ekip pošten napor. Veliko so namreč v zraku. 

navjjači Mehike Legendarno! Šport Ryanair se tako dela norca iz včerajšnjega poraza Nemcev

Hrvaški novinarski kolegi so izračunali, da je njihova reprezentanca doslej naredila že 7.783 kilometrov. Igrali so v Kaliningradu, Nižnem Novgorodu in Rostovu. Vmes so se še vračali v svojo pripravljalno bazo ob Velikem Simaginskem jezeru. Zdaj so že na poti v Nižni Novgorod, kjer bodo v nedeljo igrali tekmo osmine finala. Njihovi tekmeci Danci so naredili še nekaj kilometrov več: 9.350. Igrali so namreč v Samari, Saranskem in Moskvi. Danci so na letalu preživeli 16 ur.

Jelena Karleuša Karleuša Šport Ne bo ji treba goli peš v Rusijo

Seveda pa vselej samozavestni Hrvati že razmišljajo o poti v Soči na četrtfinale in nato v Moskvo na polfinalno in finalno tekmo.

Natalija Nemčinova, navijačica Rusije, mundial 2018 SP 2018 Šport Koliko dopinga, koliko navijačev, koliko golov ...
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice