Šport > Nogomet
3339 ogledov

Objavili dokaze, da je Barcelona oškodovala Atlético

Antoine Griezmann Profimedia
Katalonski nogometni velikan naj ne bi upošteval pravil.

Atletico Madrid že nekaj časa obtožuje Barcelono, da je pri nakupu francoskega reprezentanta Antoina Griezmanna kršila pravila, El Mundo Deportivo pa je zdaj objavil elektronska sporočila, ki dokazujejo, da se je katalonski velikan z nogometašem že dogovoril za prestop, ko je ta sredi minule sezoneše še bil 'trdno' član zasedbe iz španske prestolnice.

El Mundo je tako objavil e-maile, ki so si jih pošiljali francoski zvezdnik, njegova sestra, odvetnik in igralčev zastopnik, iz njih pa se vidi, da je bil z Barcelono sklenjen dogovor o premiji za podpis pogodbe v vrednosti 14 milijonov evrov, ki jih je prejel nogometaš.

Barcelona Prihod Šport Barcelona ima novega igralca za 120 milijonov

Barcelona je napadalca kupila v poletnem prestopnem roku, na račun Atletica je nakazala 120 milijonov evrov, toliko je namreč znašala odkupna klavzula v Griezmannovi pogodbi z Atleticom, ki naj bi se zaključila leta 2023. Do prvega julija 2019 je bila odkupna klavzula sicer nastavljena na 200 milijonov. 

Prav zaradi razlike 80 milijonov naj bi pri Barceloni zavlačevali z nakupom, izvršni direktor madridskega Atletica Miguel Angel Gil pa je že večkrat izjavil svoje prepričanje, da je bil prestop med nogometašem in Katalonci dogovorjen že v marcu. Zdaj to potrjujejo tudi zapisi pri El Mundu.

Pri Atleticu so po že sklenjenem dogovoru prišli do informacij, da se je Barcelona z Griezmannom pogajala za njihovim hrbtom, zato želijo s tožbo priti še do dodatnih 80 milijonov, ki jim jih po njihovem mnenju katalonski velikan dolguje.

"Atletico Madrid je prepričan, da je glede na dejanja, ukrepe in početje igralca, do prekinitve pogodbe prišlo že pred koncem minule sezone. Zato je klub že začel izvajati pravne procedure, da bi zaščitil svoje pravice in interese," so v madridskem klubu pred časom že zapisali v izjavi za javnost. 

Antoine Griezmann "Kje sem jaz?"" Šport Zvezdnik prodal prijatelja, temu to ni bilo všeč

Že v preteklosti se je sicer Barcelona dogovarjala z nogometaši, ko so ti imeli še veljavne pogodbe s svojimi klubi; Cesc Fabregas, Philippe Coutinho, Ousmane Dembele se na primer kljub temu, da se Barca z njihovimi klubi uradno (še) ni dogovorila za prestop, preprosto niso pojavili na treningih svojih ekip ter so tako izsiljevali svoj odhod v Katalonijo in si zbijali odkupno ceno.

Komentarjev 1
  • Avatar Ebony_Wunderlich
    Ebony_Wunderlich 10:26 21.september 2019.

    Google je plačal za vsakodnevno delo na spletu od doma 600 do 1000 dolarjev.i so prejeli prvi mesec $ 23586 in $ 32847 v mojem zadnjem mesečnem plačilnem računu pri Googlu tako, da doma delajo 3 ure na dan. enostavno ...prikaži več zaslužite 150 $ na uro, in zaslužek je lahko sčasoma še večjii. več tukaj ...... ⇛⇛⇛⇛⇛⇛⇛ w­w­w­.W­o­r­k­L­i­n­k­s­3.­C­O­M