Šport > Nogomet
198 ogledov

Po 18 letih zapušča Juventus

Gianluigi Buffon in Giorgio Chiellini Profimedia
Kapetan objavil, da končuje svojo športno pot pri velikanu iz Torina.

Po koncu sezone se bo od dresa stare dame poslovil kapetan Giorgio Chiellini, sedemintridesetletniku bo potekla pogodba. Novico o svojem odhodu je sporočil po sredinem porazu v finalu italijanskega pokala, kjer je Juventus z 2:4 po podaljških klonil proti Interju.

"V ponedeljek se bom v predzadnjem kolu prvenstva proti Laziu na našem stadionu poslovil od navijačev, morda bom kasneje odigral še nekaj minut na gostovanju v Firencah. Odhod je stoodstotno moja odločitev. Klub zapuščam miren in zadovoljen," je sporočil legendarni branilec.

"Žalostno je, da bom prvič po desetih letih sezono končal brez lovorike, vendar je to potrebno sprejeti," je še zaključil Chiellini, ki je belo-črni dres nosil 18 let, leta 2004 je v Torino prišel iz matičnega Livorna. 

Predvideva se, da svoje igralske kariere še ne bo zaključil, sledila naj bi selitev v ameriško ligo MLS.

Chiellini je za italijansko reprezentanco zbral kar 116 nastopov, kar ga skupaj z Andreo Pirlom uvršča na peto mesto za Gianluigijem Buffonom (176), Fabiom Cannavarom (136), Paolom Maldinijem (126) in Danielejem De Rossijem (117). Dosegel je osem zadetkov, lani pa je osvojil tudi naslov evropskega prvaka.

Giorgio Chiellini | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice