Šport > Nogomet
1232 ogledov

Eden najbolj vročih nogometašev sveta zapušča evropskega velikana

Paulo Dybala Profimedia
Kot vse kaže, bo Juventus po koncu sezone ostal brez Argentinca Paula Dybale.

Paulo Dybala bo poleti zapustil Juventus, čigar barve brani že sedmo leto. Njegovemu zastopniku Jorgeju Antunu se namreč v ponedeljek na dvournem sestanku z vodstvom stare dame ni uspelo dogovoriti za podaljšanje pogodbe.

Juventus je namreč umaknil pred časom predlagano ponudbo, ki bi Dybali prinesla 11 milijonov evrov na leto, kljub temu da naj bi oktobra prišlo do verbalnega dogovora obeh strani. Zdaj so mu Torinčani ponudili približno šest do sedem milijonov na sezono ter določene bonuse, a to ni zadovoljilo Dybalovega zastopstva.

Osemindvajsetletni Dybala, ki velja na tržišču za enega najbolj vročih nogometašev sveta, saj naj bi si ga v svojih vrstah želeli skorajda vsi nogometni velikani, zaenkrat pa se omenja predvsem Tottenham, Barcelono, Inter, Liverpool in Manchester City, je imel kar precej težav s poškodbami v zadnjih letih, kar je tudi vplivalo na novo ponujeno vsoto.

Da Dybala resnično zapušča klub so kasneje potrdili tudi iz Juventusa, kjer je izvršni direktor Maurizio Arrivabene razkril, da naj bi bil glavni razlog za slovo prihod Dušana Vlahovića.

"Z nakupom Vlahovića v januarju Dybala ni bil več v središču našega projekta. Zato nam gre takšna odločitev na roke. Nikoli nismo dvomili v njegove sposobnosti, toda treba je bilo razmisliti o dolžini njegove nove pogodbe in vseh financah. Odločitev smo sprejeli že v januarju in današnji sestanek z Dybalo in njegovim zastopnikom je bil prijateljski ter poln spoštovanja."

Dybala bo tako poleti zaključil svojo sedemletno avanturo pri Juventusu, tekom katere je na 283 tekmah zbral 113 zadetkov ter petkrat osvojil državno prvenstvo, štirikrat italijanski pokal, trikrat italijanski superpokal, leta 2017 pa je nastopil v finalu Lige prvakov. Štirikrat je bil izbran v idealno postavo Serie A in enkrat imenovan za najboljšega igralca lige. Je tudi rekorder po številu zadetkov v italijanskem superpokalu.

 

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice