Šport > Nogomet
462 ogledov

Po parlamentu paradirala v dresu tega nogometaša

jimmy durmaz Epa Jimmy Durmaz je švedski nogometaš sirskih korenin.
Švedska političarka se je odločila podpreti nogometaša, ki se je znašel na udaru po tekmi z Nemčijo.

Švedska ministrica za šport Annika Strandhal je današnji delovni dan v švedskem parlamentu preživela v dresu Jimmyja Durmaza. Švedski reprezentant sirskih korenin je bil po tekmi z Nemčijo tarča rasističnih napadov zaradi prekrška, po katerem je Toni Kroos v peti minuti sodnikovega podaljška dosegel zmagoviti gol za Nemčijo.

Devetindvajsetletnemu Durmazu, sicer nogometašu francoskega Toulousa, so po dvoboju drugega kroga z Nemčijo na svetovnem prvenstvu v Rusiji grozili in ga imenovali za terorista, talibana, prekletega Arabca, v njegov bran pa se je odločno postavila švedska ministrica za šport in prek Instagrama in Facebooka objavila svojo fotografijo v rumeno-modrem reprezentančnem dresu številke 21 in napisala hashtag#viarsverige ("Mi smo Švedska").

"Razburjenje po tako pomembni nogometni tekmi mi je povsem razumljivo, vsakršno žaljenje igralca na rasni osnovi ali sovražni govor pa je nepravično in nerazumljivo," je med drugim dejala Strandhalova.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice