Šport > Nogomet
693 ogledov

Prodaja se najslavnejši prtiček v zgodovini športa! Začetna cena: 350.000 evrov!

Leo Messi Barcelona Epa
Prtiček s podpisom Messija gre na dražbo za 350.000 evrov.

Prtiček iz restavracije v Barceloni, na katerega se je kot 13-letni fantič podpisal eden najboljših nogometašev v zgodovini, Argentinec Lionel Messi, gre na dražbo. Začetna cena je 350.000 evrov, poznavalci pa so prepričani, da lahko doseže končno vsoto krepko prek pol milijona evrov.

Gre za zgodovinski predmet oziroma zelo zaželen podpis med nogometnimi navdušenci in zbiratelji. 14. decembra leta 2000 se je nanj podpisal Messi in s tem obljubil zvestobo katalonskemu klubu, kjer je nato preživel več kot dvajset let, je zapisal španski časnik La Vanguardia.

Prtiček v rahlo modri barvi bo dražbena hiša Bonhams ponudila med 18. in 27. marcem. Poleg Messija sta na njem še podpisa Carlesa Rexacha, tedaj tehničnega direktorja pri Barceloni, in Josepa Maria Minguelle, ki je kot skavt v tistem času iskal nadarjene nogometaše za klub.

Prtiček z Messijevim podpisom | Avtor: Profimedia Profimedia

Prav slednji je odigral ključno vlogo pri prihodu Argentinca v Španijo. Na prtiček so se omenjeni trije podpisali v restavraciji La Reial Societat de Tennis Pompeia de Montjuic, z njim pa se je Barcelona zavezala, da bo Messiju nudila vse potrebno za zdravljenje pomanjkanja rastnega hormona ter pri nadaljnjem nogometnem razvoju.

Za Barcelono je nato Messi nastopal vse do poletja 2021 in z njo osvojil rekordnih 34 lovorik, od tega deset državnih naslovov, sedem kraljevih pokalov in štiri lige prvakov. S 474 zadetki je najboljši strelec v zgodovini la lige in s 192 asistencami najboljši podajalec. S skupno 672 zadetki za Barcelono drži rekord po številu zadetkov igralca za en klub.

Prtiček je v lasti tedanjega Messijevega managerja Horacia Gaggiolija, ki ga je najprej nameraval podariti klubskemu muzeju, zdaj pa se je očitno premislil. "To je najbolj razburljiv predmet, ki sem ga v svoji karieri imel v rokah. Res je samo prtiček, a to je tisti prtiček, ki je spremenil kariero Lionela Messija in zgodovino nogometa," je ob tem dejal predstavnik dražbene hiše Bonhams Ian Ehling.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Lion0077 10:41 03.februar 2024.

    Pa če to ni bolano..... 😡 😡 😡 Res ste nori.. Prtiček......

Sorodne novice