Šport > Nogomet
3484 ogledov

Roberto Carlos po 22 letih ponovil najznamenitejši prosti strel vseh časov

Roberto Carlos Reševalni pas/Twitter
Leta 1997 je Roberto Carlos sprožil enega izmed najznamenitejših prostih strelov vseh časov. 22 let kasneje, pri 46 letih, ima izjemni Brazilec še vedno top v svoji levici.

Veliki Roberto Carlos skupaj z rojakom Juninhom velja za najboljšega izvajalca prostih strelov v zgodovini nogometa. Legendarni Brazilec je slovel po svoji ubijalski levici, ki je bila strah in trepet za vse vratarje sveta. Ko si je Carlos postavil žogo, je pred njim drhtel vsak nasprotni živi zid.

S prostih strelov je dosegel številne prekrasne zadetke, že kar 22 let pa je minilo od verjetno najznamitejšega vseh časov, ko je zatresel mrežo nemočnega francoskega vratarja Fabiana Bartheza.

Pisal se je 3. junij leta 1997, ko je na prijateljskem turnirju v Franciji v sklopu priprav na Svetovno prvenstvo izjemni Brazilec tako zadel žogo, da je ta že odletela mimo živega zidu, a nato neverjetno zavila ter pristala v mreži začudenih reprezentantov Francije. Prosti strel, ki se je uprl zakonom fizike.

Da pa vse skupaj ni bilo zgolj naključje, je Roberto Carlos dokazal 22 let kasneje, ko je na enem izmed nogometnih igrišč žogo zadel na enak način in se ponovno zoperstavil vsem zakonom fizike. S svojo mojstrovino se je nato pohvalil na svojem Instagram profilu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Meu goleiro professor @officialvitorbaia

A post shared by Roberto Carlos 罗伯特卡洛斯 (@oficialrc3) on

 

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice