Šport > Nogomet
2426 ogledov

Ronaldo je boj za Pichichi obrnil na glavo

Epa
Portugalski napadalec je vstal iz pepela.

Cristiano Ronaldo je zabil štiri gole na tekmi 29. kroga španske La Lige proti Gironi (6:3) in se na lestvici najboljših strelcev prvenstva močno približal vodilnemu Lionelu Messiju. Portugalec je po 29 odigranih krogih pri 22 zadetkih. Tri več je dosegel Messi (25), enega manj pa drugi najučinkovitejši strelec Barcelone Luis Suárez (21).

Letošnja sezona se je za Ronalda začela katastrofalno. Avgusta je na tekmi španskega superpokala dobil rdeči karton in v navalu besa odrinil sodnika, za kar ga je pristojni organ španskega prvenstva kaznoval s petimi tekmami prepovedi. Posledično je izpustil povratno superpokalno tekmo in uvodne štiri obračune nove sezone La Lige.

Prvo polovico ligaške sezone je zaznamovala Ronaldova strelska suša, saj je imel po 11. krogih na računu samo en zadetek. Njegov veliki konkurent Messi, ki z Barcelono nezadržno drvi proti 25. naslovu državnega prvaka, jih je v enakem odbobju zabil kar 12.

Portugalec je kljub velikemu zaostanku trdil, da lahko ujame argentinskega napadalca, kar je podprl z več kot le besedami. V Realovi garderobi je z dvema soigralcema stavil, da bo ob koncu sezone osvojil nagrado Pichichi, ki jo madridska Marca podeljuje najboljšemu strelcu španskega prvenstva. Celoten znesek, ki javnosti ni znan, naj bi poraženec podaril v dobrodelne namene.

cristiano ronaldo Garderoba Šport Ronaldo sprejel stavo z dvema soigralcema

Od 14. oktobra do 21. januarja je kazalo, da bo Ronaldo stavo izgubil, saj je imel na računu le štiri gole. A zgodba je v zadnjih tednih dobila nepričakovan preobrat, potem ko je napadalec v devetih krogih zabil kar 18 golov in se vodilnemu Messiju približal na tri gole razlike. O boljši formi portugalskega zvezdnika priča tudi razmerje med streli in doseženimi goli. Če je v prvi polovici sezone za gol potreboval kar 24 strelov, v drugem delu potrebuje manj kot štiri.

cristiano ronaldo | Avtor: Epa Epa

Kljub dobrim predstavam prvega zvezdnika kraljevega kluba pa razlika na lestvici ostaja ogromna. Barça ima 15 točk več od Reala oziroma 11 več od Atlético Madrida. Prvenstvo je praktično odločeno, medtem ko bo na razglasitev dobitnika nagrade Pichichi treba še nekoliko počakati.

Ronaldo je na srečanju z Girono dosegel še en mejnik, saj je zabil že 50. hat-trick v njegovi karieri. 44 jih je dosegel za Real Madrid, pet za portugalsko reprezentanco in enega za Manchester United.

Komentarjev 2
  • crniovcar 16:19 19.marec 2018.

    PROTI MESSIJU SE BORIJO VSI V REALU -- MESSI SE BORI SAM PROTI REALU

  • perhan63 13:37 19.marec 2018.

    ne morm ga niti vidt niti slišat...pocukranc samovšečni...ne seže mesiju do gležnjev...po obnašanju mislim

Sorodne novice