Šport > Nogomet
1762 ogledov

Ronaldo znorel, nad sodnika celo s pestjo

Cristiano Ronaldo Profimedia
Sramotno obnašanje Ronalda, ki je po prejetem rdečem kartonu nad sodnika dvignil celo stisnjeno pest.

Savdskoarabski nogometni klub Al-Nassr se je pred letom in pol lotil projekta, da se postavi na svetovni nogometni zemljevid. Imel je dva cilja - pripeljati vse najboljše ali vsaj najbolj slovite razpoložljive nogometne zvezdnike ter začeti osvajati vsa možna tekmovanja, v katerih nastopa.

Prvi cilj je izpolnil z odliko, saj so se največjemu ulovu Cristianu Ronaldu pridružili Marcelo Brozović, Otavio, Aymeric Laporte, Sadio Mane, Alex Telles, David Ospina, Talisca, Seko Fofana ... Verjetno so bila vsa ta imena dovolj, da se klubska vitrina napolni z lovorikami? Narobe!

Cristiano Ronaldo | Avtor: Profimedia Profimedia

Al-Nassr je že izpadel iz azijske lige prvakov, prav tako pa nima več nobenih možnosti za naslov v domačem prvenstvu. No, v ponedeljek zvečer se je Ronaldova ekipa poslovila tudi od možnosti, da bi visoko nad svoje glave dvignila vsaj superpokal, potem ko jo je v polfinalu izločil Al-Hilal z rezultatom 2:1.

Prvi zadetek na tekmi je v 61. minuti za Al-Hilal dosegel Salem Al Dawsari, medtem ko je tekmo odločil Malcom z zadetkom v 72. minuti. Gol Sadia Maneja v 99. minuti za Al-Nassr je bil zgolj lepotni popravek, glede na to, da je bila tekma že dolgo odločena.

Da je bil zmagovalec znan že nekaj časa, pa je poskrbel prvi zvezdnik tekme Ronaldo, ki si je v 86. minuti prislužil neposredni rdeči karton, ko se je z nasprotnim igralcem sprl glede tega, čigava bi morala biti žoga, na koncu pa izgubil živce ter udaril nasprotnika.

Sodnik mu je brez oklevanja pokazal neposredni rdeči karton (tudi ob zgolj rumenem bi moral zapustiti igrišče, saj si je enega prislužil zaradi protestiranja že v prvem polčasu), legendarni Portugalec pa je povsem izgubil živce. Stisnil je pest in dvignil roko, kot da želi udariti sodnika Mohammeda Al Hoaisha, a si je v zadnjem trenutku premislil.

Vseeno je pri svojem odhodu z igrišča poskrbel za novo sceno, saj je sodniku najprej sarkastično čestital za sojenje, nato pa na poti v slačilnico celotnemu stadionu sugeriral, naj sodnika za njegovo predstavo nagradi z aplavzom.

Ronaldo je tako s še eno nešportno potezo pokazal vso nemoč ob uspehih Al-Nassrovega največjega rivala, ki letos naravnost blesti in je na poti do državnega naslova, še vedno je v igri v azijski ligi prvakov, zdaj pa se je uvrstil še v finale superpokala. Tudi Al-Hilal je tako kot Al-Nassr poln zvezdnikov, ki so blesteli v Evropi, a je očitno vseeno dosti bolj pametno vložil svoje milijone.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice