Šport > Nogomet
415 ogledov

S fantastično gesto opozorili na hudo bolne otroke

Heerenveen Emmen Eredivisie plišasti medvedki
1/4
Epa
Nogometni klubi v času pandemije na različne načine polnijo stadione. Enega bolj prisrčnih so se poslužili na Nizozemskem.

Pretekli konec tedna se je v nizozemski Eredivisie igralo 6. kolo. Največ pozornosti je požela zgodovinsko visoka zmaga amsterdamskega Ajaxa pri ekipi VVV Venlo (0:13), odlično pa se je odrezal tudi Heerenveen.

Slednji je v lokalnem derbiju na severu države gostil Emmen in zlahka vknjižil tri točke (4:0). Srečanje je bilo odigrano brez navijačev, zato pa so domači sedeže napolnili z drugačnim "občinstvom".

Stadion Abe Lenstra sicer sprejme 26.400 duš, tokrat pa so gledalce vsaj delno nadomestili plišasti medvedki. Na sedeže so jih razporedili kar 15.000, in to s posebnim namenom.

Cristiano Ronaldo Medijska vojna Šport Minister udriha po Ronaldu, odprta preiskava

Z vsakim od medvedkov so opozorili na enega od otrok, ki se v državi spopada s težjo obliko raka. Medvedke so nato prodali in izkupiček namenili lokalnim dobrodelnim organizacijam, ki pomagajo otrokom. 

Igrače so bile razprodane v manj kot 24 urah, klub pa je različnim organizacijam po tekmi nakazal več kot 230.000 evrov.

V času, ko se popolnoma posvečamo pandemiji novega koronavirusa in ob vseh obremenitvah, ki jih ta prinaša zdravstvenemu sistemu, se velja vendarle spomniti tudi na tiste, ki jih pestijo druge bolezni. Posebej, če gre za otroke.

Komentarjev 1
  • Avatar pantani
    pantani 07:49 27.oktober 2020.

    Bravo!!! Res lepa gesta!

Sorodne novice