Šport > Nogomet
5677 ogledov

"Samo posedajo okrog in buljijo v telefone! Sram me je!"

Slaviša Stojanović Epa
Slovenski strokovnjak na klopi Latvije ni skoparil s kritikami na račun igre njegove zasedbe.

V ponedeljek je Slovenija na gostovanju povsem nadigrala Latvijo (0:5), vpisala prvi komplet točk v ciklusu za Euro 2020 ter prekinila niz devetih tekem brez poraza.

latvija slovenija EP 2020 Šport Slovenci so se s petardo znesli nad Latvijci

Na klopi Latvije sedi Ljubljančan Slaviša Stojanović, ta je na slovenski klubski sceni pustil globok pečat in si nato nabiral izkušnje v različnih državah.

jan oblak Dal je vedeti ... Šport Otočani razkrili Oblakove načrte in podvomili v njegovo vrednost

Po ponedeljkovi tekmi je bil tako slabe volje, kot le redko. Poraz proti rojakom bi bil boleč v vsakem primeru, prejeta "petarda" pa je razočaranju dala novo dimenzijo.

"Glede na to, kar sem videl na igrišču, bi si lahko mislil, da so nogometaši že odšli na počitnice," je besede Stojanovića prenesla EkipaSN.

"Nisem videl niti enega borca. Nasploh ves čas posedajo naokrog in buljijo v svoje pametne telefone. Reprezentančni dres bi moral biti vsem svet. Vsi bi morali krvaveti v njem. A se mi zdi, da temu ni tako. Predsedniku zveze bom v naslednjih dneh predlagal popolno prevetritev kadra. Mislim, da je to edina rešitev. Sem odgovoren za določene stvari, ne bežim od tega. Če sem jaz problem, potem latvijska zveza nima problema. Toda moramo biti boljši. Proti Sloveniji smo izgledali kot lahek partner za trening. Sram me je," je ostre kritike svojim izbrancem namenil nekdanji trener Slovana, Domžal, Celja, Crvene zvezde, Slovenije ...

Mohamed Salah Foto Šport Poglejte, kakšno lepotico je ujel Salah!

Matjaž Kek Latvija Slovenija Riga | Avtor: Epa Epa

Povsem drugačne volje je bil, razumljivo, selektor Slovenije Matjaž Kek. Po remijih z Izraelom in Severno Makedonijo ter porazom v Avstriji je njegovo moštvo, ob odlični predstavi, v Rigi doseglo prvo kvalifikacijsko zmago. 

"Ko sem prevzel reprezentanco, sem vedel, kaj me čaka. Dovolj smo bili samokritični po porazu v Celovcu, dovolj pa tudi motivirani, da smo se popravili. Tako smo se zelo dobro pripravili na Latvijce in odgovorili na vse njihove zamisli. (...) Igralci pa so tisti, ki naredijo svoje na igrišču. Odigrali so kakovostneje, bo pa trajalo še nekaj časa, ker šele skozi določeno časovno obdobje spoznaš pravi karakter igralcev. Eno je, kar vidiš na posnetkih, kar ti drugi govorijo, drugo pa tisto, kar doživiš sam," je povedal Kek.

Štajerski strateg na svojega slovenskega kolega na latvijski klopi ni želel naložiti dodatnega pritiska. "Menjati selektorja ni tako enostavno. Pred Slavišo je obdobje, v katerem rabi podporo. Latvija zna igrati kakovostno, kar je dokazala na tekmi s Poljsko," je v bran Stojanoviću stopil Kek.

Cristiano Ronaldo Liga narodov Video Šport Obraz Ronalda, ko je izvedel, da ni najboljši
Komentarjev 3
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice