Šport > Nogomet
26054 ogledov

Šejk postavil ultimat, Mbappe ga ni sprejel in za rekordno vsoto zapušča PSG

Kylian Mbappe Epa
Francoski napadalec naj bi imel v naslednji sezoni novega delodajalca.

Kylian Mbappe se po šestih sezonah poslavlja od Paris Saint Germaina, ki je zanj Monacu odštel 180 milijonov evrov. Zdaj se za 24-letnika zgodba v Parizu končuje po ultimatu, ki ga ni sprejel. Katarski emir, šejk Tamim bin Hamad Al Thani, je namreč zahteval, da do konca meseca podpiše podaljšanje pogodbe, ali pa zapusti klub.

Mbappeju, ki je na leto prejemal kar 72 milijonov evrov, se sicer po naslednji sezoni izteče dosedanja pogodba, PSG pa bi z letošnjo prodajo preprečil, da bi zvezdnik naslednje leto odšel brez odškodnine. 

Njegova destinacija naj bi bila že znana, ni skrivnost, da si ga že vrsto let želijo pri madridskem Realu. "Katarski emir in Florentino Perez sta se že dogovorila, za Mpappeja bo Real plačal 200 milijonov fiksno ter še 50 milijonov evrov bonusa," so zapisali pri psgcommunity.

"PSG si želi takojšnje prodaje Mbappeja," je za Radio Marca izjavil tudi Fabrizio Romano, eden največjih strokovnjakov za prestope.

Mbappe je odigral 260 tekem za PSG in ob tem zbral kar 212 zadetkov in 98 asistenc.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice