Šport > Nogomet
1127 ogledov

Takšno je dogajanje na ulicah Madrida

1/9
V finalu lige prvakov se bosta pomerila angleška kluba. Pred nocojšnjim finalom Lige prvakov madridske ulice preplavili nogometni navijači. Policija v veliki pripravljenosti.

Ob 21. uri se bosta za evropski naslov udarila Liverpool in Tottenham. Obe ekipi sta sicer presenetili v polfinalnih obračunih, saj sta po prvih tekmah zaostajali. Nogometašem iz mesta Beatlov je nato z visoko zmago na domači zelenici uspel epski preobrat proti favorizirani Barceloni, Londončani pa so v zadnjih trenutkih tekme v Amsterdamu dosegli zadetek, ki jih je popeljal do prve priložnosti za naslov v ligi prvakov.

 | Avtor:

Angleški navijači se že nekaj dni zbirajo v Madridu, kjer bo na stadionu Atletica potekal največji finale klubskega nogometa.

Liverpool je sicer doslej že petkrat postal evropski prvak, pred letom dni je v finalu klonil proti madridskemu Realu, ki je kar trikrat zapored osvojil ligo prvakov.

Predsednik Evropske nogometne zveze Aleksander Čeferin bo zmagovalcem podelil 73,5 centimetra visok in 7,5 kilograma težak pokal, že pred tem pa bodo red na igrišču vzpostavljali slovenski sodniki.

UEFA je med drugim opozorila navijače, ki so v Madrid prišli brez vstopnic, da na ulicah nanje prežijo goljufi. Navijači so pripravljeni odšteti visoke vsote, številne cena niti ne zanima, le da bi dobili svoje mesto na stadionu. Policija je med drugim stopila na prste preprodajalcu kart, ki je dve vstopnici želel prodati za 8.400 evrov.

Madrid si spričo finala mane roke, navijači angleškim in španskim novinarjem med drugim povedo, da so za sobe s pomožnimi ležišči odštelitudi 1200 evrov.

Madrid pred finalom | Avtor: Epa Epa

Ponoči je policija prijela pet Britancev zaradi fizičnega obračuna in napada na policiste, pri čemer je bil eden izmed njih poškodovan. Iz bolnišnic v Madridu medtem sporočajo, da so oskbeli 25 navijačev Liverpoola in Tottenhama, vse zaradi "vrtoglavice in nezavesti".

Kako je na ulicah Madrida to popoldne, najbolj pričajo fotografije. 

 | Avtor:

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice