Šport > Nogomet
657 ogledov

Teden dni pred finalom LP resne obtožbe na račun sodnika

Szymona Marciniak Epa
Poljski delivec pravice naj bi bil simpatizer skrajno desničarske politične stranke Konfederacja.

Teden dni pred finalom lige prvakov v Istanbulu med milanskim Interjem in Manchester Cityjem Evropska nogometna zveza (Uefa) preverja očitke antirasistične skupine na račun poljskega sodnika Szymona Marciniaka, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Pri Uefi so potrdili, da očitke jemljejo zelo resno in zahtevajo takojšnjo razjasnitev dogodkov. Kot še pravijo, bodo vse dokaze podrobno preverili in se odločili kako naprej.

Manchester City : Real Mdrid Liga prvakov Šport City napolnil mrežo Reala in si rezerviral karto za Carigrad

Oglasil se je tudi sodnik Marciniak, ki je v četrtek v pogovoru za časnik Przeglad Sportowy poudaril, da kot izkušen sodnik na prvo mesto vedno postavlja poštenost in spoštovanje in da se trudi svoje vrednote posredovati naprej.

Marciniak je poudaril, da se vselej distancira od rasističnih, antisemitskih in netolerantnih stališč. "Vedno pravim: Ustavite sovraštvo. Sam vedno poudarjam, da je najpomembnejše, da so ljudje dobri."

Jose Mourinho Nor posnetek Šport Mourinho zakuhal incident! Portugalec na parkirišču napadel sodnike

Oglasil se je tudi poljski minister za šport Kamil Bortniczuk iz konzervativne stranke PiS. "Sem v stiku s sodnikom Szymonom Marciniakom. V tem primeru gre za veliko manipulacijo," so zapisali na ministrstvu in poudarili, da se bodo obrnili na Uefo in podprli sodnika.

Antirasistična skupina Nikoli več je pred tem pozvala sodnika Marciaka, naj se distancira od vseh aktivnosti skrajne desnice. Očitajo mu, da se je udeležil prireditve politika Slawomirja Mentzena iz stranke Konfederacja, ki velja za skrajno desničarsko in evroskeptično.

Mentzen naj bi bil novi obraz stranke. Leta 2019 pa je program stranke strnil z besedami: "Nočemo Židov, homoseksualcev, splava, davkov in Evropske unije."

"Uefa s celo nogometno skupnostjo zavrača 'vrednote', ki jih propagira omenjena stranka. Vse te očitke jemljemo zelo resno," so še sporočili z Uefe.

Cristiano Ronaldo Iz njegovih ust Šport Zdaj ni več dvoma, kje bo kariero nadaljeval Ronaldo

Szymon Marciniak velja za enega najboljših nogometnih sodnikov na svetu. Na svetovnem prvenstvu lani v Katarju je sodil tudi finale med Argentino in Francijo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice