Šport > Nogomet
1492 ogledov

To je disciplinski epilog večnega derbija

Dino Hotić Matej Jug
Disciplinski sodnik NZS Roman Rogelj je imel po derbiju 14. kola PLTS, ko sta se pomerila Maribor in Olimpija (1:2) polne roke dela.

Moštvo Olimpije bo eno domače prvenstveno ali pokalno tekmo prisiljeno igrati brez gledalcev na delih štadiona, na sektorjih B in D, če bo v preostalem delu 2018/2019 storilo podoben ali težji prekršek, kot tokrat. Kazen je Ljubljančane namreč doletela zaradi nešportnega in neprimernega vedenja ter izražanje nestrpnosti navijačev. Ti so neprestano žaljivo skandirali nasprotni ekipi in njenim navijačem ter s tem spodbujali k sovražnosti oziroma nestrpnosti. Obenem so večkrat prižigali bakle na tribuni, jih metali na igralno površino. Klub je bil za precej tovrstnih nečednosti svojih "pristašev" že kaznovan.

Nora tekma Šport Fantastičen evrogol odločil škandalozni derbi v Mariboru

Dino Hotić zaradi rdečega kartona ne bo mogel igrati šestih tekem za Maribor, ki je tako kot Olimpija dobil več kot 10.000 evrov kazni. Predkaznovanost se je štela tudi Hotiću, ki se je pisno opravičil glavnemu sodniku Mateju Jugu, ki ga je odrinil, obenem pa je Hotić že odslužil eno tekmo prepovedi na tekmi 4. kroga pokala Slovenije. Martin Milec iz ekipe Maribora pa je dobil dve tekmi prepovedi igranja, eno je že odslužil na omenjeni pokalni tekmi, ker je žalil sodnika po koncu tekme; tudi tu je bila olajševalna okoliščina pisna izjava.

Maribor je dobil 360 evrov kazni zaradi nešportnega vedenja več igralcev, ki so dobili štiri rumene in rdeč karton, ter še 10.450 evrov zaradi podobnih izgredov svojih navijačev, kot že opisanih Olimpijinih. Ob tem pa so še metali bakle v ograjeni del igrišča, žalili predstavnike nasprotnega kluba na VIP tribuni, eden izmed huliganov je vdrl na igrišče in poskusil obračunati s sodnikom. Metali so tudi predmete ob odhodu sodnikov z igrišča po koncu tekme. Po sodnikovem mnenju je bila pisna izjava opravičila ob predkaznovanosti po tekmi olajševalna okoliščina.

Darko Milanič Izpostavili napake Šport Mariborčani ostro udarili po sodnikih video NKM Šaljivo Šport Provokativen odgovor Olimpije na mariborske pritožbe
Komentarjev 5
  • db08d766e1b32fb730acfd95068d4776f2ee2b27 06:02 03.november 2018.

    premila kazen za napad na sodnika........

  • Avatar omega_v6
    omega_v6 23:24 02.november 2018.

    To z Olimpijo sploh ni kazen!! Teh 300 gledalcev bo imelo zadosti prostora,če zaprete 95% stadiona!! Ne razumem kako je lahko ista kazen za bakle,če pa so jih ljubljančani metali v otroke?? Še dalje ščitite Olimpijo seveda z tem početjem ...prikaži večem ne delate uslugo slovenskemu nogometu!! Še največjo uslugo bi mu naredili,če nebi prenašali tekem potem bi lahko Olimpija delala kaj bi ji pasalo ni počasnih posnetkov sramota sodnikov bi se lahko nadaljevala!!

  • asmas1965 20:34 02.november 2018.

    igrati brez gledalcev na delih štadiona??????????? bolj ko prebiram slovenski pravopis ne zasledim besede "štadion" Inštitut za slovenski jezik Frana Ramovša ZRC SAZU Iskanje po Slovarju slovenskega knjižnega jezika (1970-1991) štadion (18) stádion tudi štádion -a m (ȃ) prostor za ...prikaži več) prostor za športna tekmovanja, športne prireditve z ustreznimi objekti, napravami in tribunami za gledalce: graditi stadion; zborovanje je bilo na stadionu / nogometni stadion; olimpijski stadion; pokriti stadion /