Šport > Nogomet
612 ogledov

Tudi drugi vzorec velikega nogometnega zvezdnika pozitiven

Paul Pogba Profimedia
Tudi vzorec B potrdil, da je bil Pogba pozitiven na doping.

Francoski nogometni zvezdnik Paul Pogba, ki igra za italijanskega prvoligaša iz Torina Juventus, je bil avgusta pri redni dopinški kontroli pozitiven na prepovedano snov. Kot je poročala italijanska tiskovna agencija Ansi, so sledi prepovedanega testosterona potrdili tudi s potrditvenim kontrolnim vzorcem B.

Italijanska nacionalna protidopinška agencija je prejšnji mesec začasno suspendirala Pogbaja po pozitivnem testu A na "testosteron, ki ni endogenega izvora".

Gre za vzorec, ki so ga Pogbaju vzeli po uvodni tekmi italijanske ligaške sezone 20. avgusta na gostovanju Juventusa pri Udineseju. Torinski velikan je sicer na omenjeni tekmi zmagal s 3:0.

Francoski reprezentant, ki je s Francijo leta 2018 osvojil naslov svetovnega prvaka v nogometu, se zdaj sooča z dolgo prepovedjo igranja in možnostjo, da bo Juventus prekinil pogodbo z njim, še navajajo pri Ansi. Tridesetletnega Pogbaja lahko sicer kaznujejo s štiriletno prepovedjo igranja.

Za Pogbajem je sicer neuspešno obdobje. Minulo sezono 2022/23 so zaznamovale težave s poškodbo, zaradi njih je izpustil tudi svetovno prvenstvo v Katarju, kjer je Francija v finalu klonila proti Argentini.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice