Šport > Nogomet
3014 ogledov

Šok! Eden največjih nogometnih zvezdnikov pozitiven, grozi mu 4-letna prepoved

Paul Pogba Profimedia
Nekdaj najdražji nogometaš sveta je bil pozitiven na dopinškem testu.

Po poročanju italijanske tiskovne agencije ANSA naj bi bil zvezdnik Juventusa Paul Pogba pozitiven na dopinškem testu po zmagi nad Udinesejem 20. avgusta.

V vzorcu, ki ga je oddal francoski nogometni zvezdnik, naj bi našli nedovoljene količine hormona testosterona, ki je strogo prepovedan v športnem svetu, njegova uporaba pa ni dovoljena niti v terapevtske namene. Zdaj bodo testirali še B vzorec, s katerim bodo vse skupaj preverili ter ovrgli mogoče napake pri testiranju A vzorca.

Zanimivo je, da 30-letni nekdanji najdražji igralec sveta na omenjeni tekmi sploh ni nastopil, vzorec pa so mu odvzeli, potem ko je bil naključno izbran za testiranje.

Paul Pogba | Avtor: Profimedia Profimedia

Svetovni prvak iz Rusije 2018 se je sicer v Juventus vrnil minulo poletje po izteku pogodbe z Manchester Unitedom, s "staro damo" pa je podpisal pogodbo do leta 2026, a je daleč od forme, ki ga je krasila tekom njegove prve avanture pri Juventusu, ko ga je klub iz Torina leta 2016 prodal "rdečim vragom" za takratno rekordno vsoto 105 milijonov evrov.

Minulo sezono je za Juventus nastopil na vsega desetih tekmah, tekom katerih je zbral 161 minut, po operaciji kolena pa je v letošnji sezoni na dveh tekmah zbral 52 minut, preden so se začele težave z mišico. No, tokrat pa se je znašel še v dosti večjih težavah. Grozi mu namreč tudi do štiri leta prepovedi igranja nogometa.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice