Šport > Nogomet
2708 ogledov

Nad Messija: "Tega pol-avtističnega dečka bi moral oklofutati!"

Cristophe Dugarry Epa
Nekdanji svetovni prvak se je grdo spravil nad argentinskega nogometnega čarovnika.

Nervoza se je spustila nad nogometno ekipo Barcelone. Vsakdo namreč lahko opazi napetost med pomočnikom trenerja Ederjem Sarabio in igralci, glavnim trenerjem Quiquejem Setiénom in prvim zvezdnikom Lionelom Messijem ter tudi med napadalnim parom Messi - Antoine Griezmann.

Prav v slednji spor pa se je vmešal legendarni francoski napadalec Christophe Dugarry, ki je stopil v bran svojemu rojaku.

"Pa koga bi se moral Griezmann bati? Dečka visokega 150 centimetrov, ki je ob tem še pol-avtističen? Mora pokazati ja**a ter se postaviti po robu Messiju in vsem, ki ga niso sprejeli. Že celo leto govorim, da bi moral primazati klofuto Messiju ter mu pokazati, kje mu je mesto," je bil oster nekdanji napadalec Barcelone.

Lionel Messi in Antoine Griezmann | Avtor: Profimedia Profimedia

Kljub rojakovi podpori pa so vse glasnejše govorice o Griezmannovem odhodu po vsega letu dni igranja za Barcelono. Francoz je bil pripeljan kot velikanska okrepitev, a je popolnoma zatajil, obenem pa je ostal osamljen znotraj ekipe, saj se je postavil po robu velikemu šefu Barcelonine slačilnice.

Še posebej ponižujoč udarec pa je Francoz utrpel na izjemno pomembni tekmi z Atleticom, ko se mu je odpovedal tudi Setién, ki ga je kljub obupanim poizkusom v lovu na tri točke v igro poslal šele v 89. minuti.

Dugarry se je tako v svoji izjavi dotaknil tudi Setiéna, nad katerim ni niti najmanj navdušen: "Setien je dobra oseba, toda ni na potrebnem nivoju za ta posel. Ne ve, kako razviti igro Barcelone. Verjamem, da nima ničesar proti Griezmannu, enostavno nima dovolj kompetenc."

Cristophe Dugarry | Avtor: Profimedia Profimedia

Legendarni fancoski napadalec, ki je s Tricolori osvojil Svetovno prvenstvo leta 1998 in Euro 2000, je sicer branil barve Barcelone le eno sezono, tekom katere na 7 tekmah sploh ni dosegel zadetka, a se je vseeno veselil naslova državnega prvaka. Sicer pa je igral še za Bordeaux, Milan, Marseille, Birmingham City ter Qatar SC. Kariero je zaključil leta 2005.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice