Šport > Nogomet
466 ogledov

Uefa izrekla kazni za incident v Ljudskem vrtu, tako jo je odnesel Maribor

Incident v Ljudskem vrtu Profimedia
Uefa ni huje kaznovala Maribora za dogodke v Ljudskem vrtu, Turki so jo odnesli dosti slabše.

Evropska nogometna zveza je izrekla kazni za nešportne dogodke, ki so se pripetili na povratni tekmi kvalifikacij za konferenčno ligo med Mariborom in Fenerbahčejem v Ljudskem vrtu. Uefa je s plačilom globe v višini 30.000 evrov kaznovala gostujočo turško zasedbo, ki bo naslednjo evropsko tekmo odigrala brez domačih navijačev na tribunah.

Ob tem so pri Uefi Fenerbahčeju naročili, da morajo najkasneje v 30 dneh stopiti v stik s predstavniki NK Maribor ter se dogovoriti za poravnavo škode, ki so jo povzročili navijači gostujoče ekipe, ki so uničevali sedeže in jih zmetali na igrišče.

Maribor, Fenerbahce Konferenčna liga Šport Maribor zapravil enajstmetrovko, tekma prekinjena za pol ure

Maribor jo je odnesel le s finančno kaznijo, Uefi bo moral plačati 40.000 evrov zaradi metanja predmetov na igrišče ter zato, ker naj bi opravili preslabo delo pri preprečevanju gibanja navijačev iz enega sektorja v drugega. Z drugimi besedami, ker so dopustili, da so turški navijači lahko vdrli na igrišče ter se napotili proti tribuni z mariborskimi navijači.

Mariborčani so jo tako še dobro odnesli, kajti za razliko od Turkov niso dobili kakšne prepovedi, prav tako pa je finančna kazen še dokaj nizka, če upoštevamo, da bo moral turški klub pomagati tudi pri sanaciji škode.

Maribor Fenerbahçe policija Video Šport Takšen račun je po divjanju v Ljudskem vrtu izdala policija

Na tekmi tretjega kroga kvalifikacij za konferenčno ligo v Mariboru med domačim klubom in Fenerbahčejem je prišlo do navijaških izgredov. Zaradi teh je policija izpraznila tribuno Ljudskega vrta s turškimi navijači. Policija je štirim razgrajačem izdala plačilne naloge, obravnavala pa je tudi dve kaznivi dejanji.

Po podatkih policije je bilo med približno 10.000 navijači na stadionu tudi 800 gostujočih navijačev Ultras Fenerbahce in 500 navijačev Viol. Med njimi je po poročanju slovenskih medijev v 65. minuti prišlo do incidenta, ki je povzročil daljšo prekinitev tekme.

navijači Fenerbahče Vdor Šport Turki za incident v Mariboru okrivili Slovence

Mariborski navijači, domnevno člani navijaške skupine Viole, so se pretihotapili do tribune gorečih turških navijačev in odtujili zastavo, ti pa so se jezno odzvali z vdorom na igrišče ter se povzpeli na vzhodno tribuno, kjer so bile nastanjene družine, je poročal Sportklub. Gostujoči navijači so želeli obračunati z Mariborčani, a jih je nato ustavila policija.

Fenerbahče je sicer zanesljivo premagal Maribor. V Ljudskem vrtu je bilo 3:0, na koncu pa je zasedba iz Istanbula slavila s skupnim izidom 6:1.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice