Šport > Nogomet
3667 ogledov

Xavi v klub vrača najtrofejnejšega igralca

Dani Alves Barcelona EPA
Novi trener Barcelone pred prvim podpisom z igralcem.

Xavi Hernandez bo po pisanju številnih španskih medijev v Barcelono pripeljal prvo okrepitev, na Camp Nou naj bi se vrnil igralec, ki se lahko pohvali z največ lovorikami v zgodovini nogometa. Katalonskega velikana bo najverjetneje okrepil Dani Alves.

Marca, katalonski Sport ter ostali španski mediji so tako zapisali, da je Xavi že prižgal zeleno luč za prihod zdaj že 38-letnega Brazilca. Ta je bil član kluba že pred leti, ko so bili Katalonci nezaustavljivi v španski ligi ter tudi Evropi. Dogovor med obema naj bi bil že sklenjen, za sklenitev pogodbe je potrebno doreči le še nekaj malenkosti.

Xavi Hernandez Barcelona Šport Xavi že naredil prvo potezo in uvedel tudi pet novih pravil

Alves je z Barcelono skupno osvojil 23 lovorik, med njimi šest naslovov španskega prvaka, štiri pokalne lovorike, na mednarodni klubski sceni pa se je s soigralci trikrat veselil zmage v ligi prvakov, tolikokrat je bil uspešen tudi na klubskem svetovnem prvenstvu, osvojil je tudi dva evropska superpokala.

Brazilec je najtrofejnejši nogometaš v zgodovini, po Barceloni je v Evropi uspešno nastopal tudi za Juventus in PSG, skupno pa je z različnimi klubi in reprezentanco Brazilije (119 nastopov, 8 golov) v članski konkurenci osvojil kar 43 trofej.

Za Barcelonu je igral od 2008 do 2016, skupno je zbral 391 tekem. Dosegel je 21 golov in vpisal 101 asistenco. Potem ko je leta 2019 zapustil Parižane je v domovini nastopal za Sao Paulo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice