Šport > Nogomet
145 ogledov

Zadnji dan zaznamovale posoje

Mauro Icardi PSG Reševalni pas/Twitter
Poletni prestopni rok se je v večini evropskih držav v ponedeljek zvečer končal, namesto odmevne prestopne bombe pa je v zadnjih urah prišlo do več dogovorov o posojah nogometašev.

Argentinec Mauro Icardi je sinoči zamenjal milanski Inter, klub slovenskega vratarja Samirja Handanovića, in bo vsaj do konca sezone igral na Parku princev pri francoskem Paris SG.

Hrvat Nikola Kalinić bo igral kot posojen nogometaš Atlético Madrida za eno sezono pri italijanski AS Romi, prav tako se k Romi kot posojeni igralec seli dosedanji igralec Arsenala, Armenec Henrih Mhitarjan.

Veliki imeni zadnjih dni prestopnega roka sta srednjeameriška veterana Keylor Navas in Javier Hernández - Chicharito. Kostariški vratar Navas je zapustil madridski Real, za katerega je odigral 104 tekme in osvojil tri Lige prvakov, in s francoskim PSG podpisal štiriletno pogodbo. Mehiški napadalec "Chicharito" pa se je iz angleškega prvoligaša West Hama preselil v Španijo, kjer bo kariero nadaljeval pri prvoligašu Sevilli. Enaintridesetletnik je z novimi delodajalci podpisal triletno pogodbo.

Konec prestopnega roka je zaznamoval tudi konec sage okoli najdražjega nogometaša na svetu, Brazilca Neymarja, ki bo zdaj ostal v Parizu, čeprav se je želel vrniti k Barceloni. Za Neymarja so se zanimali tudi pri Real Madridu, ki prenavlja moštvo francoskega trenerja Zinedina Zidana. Slednji se je že poslavljal od Valižana Garetha Bala, ki je, podobno kot Neymar, na koncu ostal v matičnem klubu.

Jan Oblak Poljski novinar Šport "Ne vidimo, kako bi lahko izgubili proti Sloveniji"

Pri Barceloni vseeno niso bili povsem nedejavni. Podaljšali so pogodbo z Rafinho in ga nato posodili Celti Vigu, kjer je že igral v sezoni 2013/14. Tik pred koncem pa so v klub pripeljali še obetavnega 16-letnega Pedra Gonzáleza iz Las Palmasa. To sezono bo sicer še igral za kanarsko ekipo kot posojeni nogometaš, nato pride v katalonsko. Barcelona je zanj odkupno klavzulo nastavila na visokih 100 milijonov evrov, ko bo registriran za prvo ekipo, pa bo ta kar 400 milijonov.

Tudi brez odmevne prestopne bombe zadnji dan so klubi v La Ligi za nakupne igralcev zapravili rekordnih 1,3 milijarde evrov za igralce, kot so Eden Hazard, Luka Jović in Ferland Mendy, ki so prišli k Realu, Antoine Griezmann in Frenkie de Jong sta se pridružila Barceloni, João Félix pa je največja pridobitev Atlética iz Madrida.

Jan Oblak in Robert Lewandowski To bo spektakel! Šport Oblak vs Lewandowski: v Stožicah epski dvoboj najboljših na svetu slovenska nogometna reprezentanca Stožice navijači Prelomni tekmi Šport Ogromno vstopnic že pošlo, Poljaki in Izraelci v stožiškem kotlu

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.