Šport > Nogomet
303 ogledov

Želi PSG spet prelisičiti Uefo?

Neymar Nasser Al-Khelaifi EPA Neymar ob Nasserju Al-Khelaifiju.
Arabski mogotci so se domislili nekaj novega.

Lastniki pariškega PSG so že nekajkrat obšli pravila finančnega fair playja. Pri 222 milijonov vrednem prestopu Neymarja je tako igralec prejel 'plačilo' za promoviranje svetovnega prvenstva v Katarju, nato pa je 'odkupil' svojo pogodbo pri Barceloni. Istega leta je kot posojeni nogometaš Monaca v francosko glavno mesto prišel tudi Kylian Mbappe, s posojo in obveznim odkupom čez leto dni pa so se arabski lastniki znova izognili pravilom.

Zdaj so se po mnenju mnogih domislili nekaj novega, v sumljive posle pa je udeležen japonski nogometaš Shoya Nakajima. Ta je pred dnevi postal najdražji japonski igralec vseh časov, njegova selitev iz portugalskega Portimonenseja je katarski Al Duhail stala 35 milijonov evrov. Dosedanji japonski rekorder je bil sicer Hidetoshi Nakata, ki je leta 2001 iz Rome v Parmo prestopil za 28,4 milijona evrov. Portimonense je postal šele četrti portugalski klub, seveda po Benfici, Portu in Sportingu, ki je izpeljal transfer večji od 30 milijonov.

Štiriindvajsetletni Nakajima je večji del dosedanje kariere prebil v japonskih klubih (Tokyo Verdy, Tokyo, Kataller Toyama), v Portimonense pa je prišel leta 2017, sprva le kot posojeni nogometaš, nato pa so ga Portugalci na začetku leta 2018 odkupili. Na 47 tekmah je zbral kar 19 asistenc in 15 zadetkov.

Nasser Al-Khelaifi | Avtor: EPA EPA

Japonski mediji so prepričani, da se Nakajima ne bo dolgo zadržal na Arabskem polotoku. Lastniki Al Duhaila so namreč iste osebe, ki vodijo Paris Saint-Germain. Po predvidevanju Japoncev, naj bi Al Duhail že naslednje leto 'ugodno prodal' Nakajimo, njegova nova destinacija pa bo seveda Pariz. S tem bi PSG, ki mu grozi neupoštevanje finančnega fair playja, še enkrat več prelisičil Uefo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice