Šport > Nogomet
2186 ogledov

Zlatan proti Fifi: "Kdo jim je dal dovoljenje?"

zlatan ibrahimović Epa
"Čas je, da se to razišče," je v ponedeljek zvečer zapisal Ibrahimović.

Švedski nogometni zvezdnik Zlatan Ibrahimović, ki igra za italijanski AC Milan, očitno ni prav nič vesel, da je del nogometne igre EA Sport FIFA. Na Twitterju se je ostro odzval nad uporabo svoje podobe v igrici, poročajo agencije.

Zlatan Ibrahimović Napoli AC Milan Serie A Šport Neustavljivi Zlatan odločil derbi, izjemen preobrat Interja

"Kdo je dal FIFA EA Sport pravico, da v igri uporablja moj obraz in moje ime?" je zapisal 39-letni nogometaš in dodal, da se ne spomni, da je član združenja nogometnih igralcev FIFPro, ki bi bilo pristojno za tako odobritev.

Kot pravi, niti podjetju, niti Mednarodni zvezi in tudi FIFPro ni dal dovoljenja, da bi z njegovo podobo in imenom na ta način služili denar. "Čas je, da se to razišče," je v ponedeljek zvečer še zapisal Ibrahimović.

Pri razvijalcih igrice v Electronic Arts (EA) s sedežem v ZDA so pojasnili, da sodelujejo s številnimi ligami, klubi, pa tudi individualnimi talenti, da lahko v igrico vključijo izkušnje nogometašev. In prav to sodelovanje jim zagotavlja pravice, da nogometaše vključijo v svoje proizvode. Dolgoletno partnerstvo imajo tudi s FIFPro.

Video Šport Drama na letalu, igralci bi se skoraj 'podelali' od strahu

Zlatan Ibrahimović FIFA 21 | Avtor: Twitter Twitter

Pri EA dodajajo še, da so prav z Ibrahimovićevim AC Milanom letos sklenili dolgoletno partnerstvo, kar je bilo avgusta vidno tudi v klubskem sporočilu za javnost. Prav tovrstna partnerstva pa klubom in proizvajalcem igric omogočajo novo "inovativno zabavo na najvišji ravni za navijače".

 
Komentarjev 2
  • abraham5 15:20 24.november 2020.

    jao bosanc a nima zadost dnarja