Šport
2264 ogledov

Obsojeni posiljevalec najnovejša okrepitev slovenskega prvaka

Ricardo Calvo Facebook
ACH Volley je okrepil Kubanec, ki je bil na Finskem obsojen posilstva.

V prihodnji sezoni bo ljubljanski odbojkarski dres ACH Volleyja oblekel 23-letni kubanski podajalec Ricardo Calvo, je na svoji strani na Facebooku danes zapisala najuspešnejša slovenska odbojkarska ekipa. Ob prestopu odmeva zgodovina igralca, ki je bil leta 2016 skupaj še s tremi takratnimi kubanskimi reprezentanti na Finskem obsojen posilstva.

Calvo je nekdanji kubanski reprezentant, ki pa je nazadnje za reprezentanco igral leta 2016. Takrat se je namreč še z nekaterimi reprezentanti po poročanju svetovnih medijev med igranjem svetovne lige vpletel v posilstvo ženske na Finskem.

Ricardo Calvo | Avtor: Epa Epa

Finska policija je po dogodku v Tampereju julija 2016 pridržala kar osem članov kubanske reprezentance, je takrat poročal britanski BBC, od tega jih je prvostopenjsko sodišče pet obsodilo za skupinsko posilstvo 35-letne ženske. Štirje, med njimi Calvo, so prejeli pet let zaporne kazni, eden pa tri leta in pol zapora.

Junija 2017 je prizivno sodišče v Turkuju enega izmed peterice zaradi pomanjkanja dokazov oprostilo, ostalim pa je kazen znižalo. Calvu je tako bila dosojena zaporna kazen treh let in pol, je še poročal BBC.

Calvo je klubsko poklicno kariero po podatkih portala volleybox.net začel leta 2014 pri domači Villi Clari, leta 2016 bi se moral pridružiti Paoku iz Soluna, po tekmovalnem premoru pa je znova zaigral leta 2019 v libanonski prvi ligi za Zahro.

"Verjamemo, da ima kakovost, ki jo ACH potrebuje, in da bo znal kot prvi podajalec povezati vse te močne karakterje v ekipi," je o podpisu kubanskega odbojkarja dejal trener Matija Pleško.

"Po zagotovilih igralčevega menedžerja in dokumentih, ki jih imamo trenutno na razpolago, angažma igralca ne bi smel biti sporen. Vseeno se je klub v pogodbi zavaroval, da v kolikor pride do kakršnih koli zapletov pri licenciranju igralca, lahko klub nemudoma prekine pogodbo," pa so v klubu za STA pokomentirali preteklo kaznivo dejanje kubanskega odbojkarja.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.