Šport
58 ogledov

Zelo težak žreb za oba slovenska predstavnika v Ligi prvakov

ACH Volley Facebook
Težak žreb za slovenska prvaka.

Evropska odbojkarska zveza (CEV) je v Sofiji danes izžrebala klube v skupine lige prvakov in prvakinj. Slovenski odbojkarji ACH Volley bodo v sezoni 2020 igrali v skupini B, v kateri so še ekipe Kuzbas Kemerovo (Rus), Berlin Recycling Volleys (Nem) in Fakel Novi Urengoj (Rus).

Liga prvakov | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Pred gala slovesnostjo CEV-a v Sofiji so opravili še žreb najprestižnejšega odbojkarskega tekmovanja, lige prvakov in prvakinj, ki se bosta nadaljevali s četrtim krogom od 19. do 21. novembra za ženske ter od 3. do 5. decembra za moške.

Skupine lige prvakov je žrebal Nizozemec Bas van de Goor, leta 1996 z oranjami olimpijski prvak, leta 1997 evropski prvak ter trikratni zmagovalec lige prvakov, ki pa za slovenskega prvaka ni imel preveč srečne roke.

Odbojkarji ACH Volleyja se bodo namreč borili z dvema ruskima kluboma, prvakom Kuzbasom ter Faklom in nemškim prvakom Berlinom, kar pomeni, da jih čaka izjemno zahtevna naloga.

Nova KBM Branik | Avtor: Profimedia Profimedia

Za ligo prvakinj je žreb opravila Italijanka Francesca Piccinini, leta 2002 svetovna prvakinja, leta 2009 evropska prvakinja ter kar sedemkratna zmagovalka lige prvakinj. Tudi slovenske prvakinje, igralke Nove KBM Branika, bodo igrale v skupini B, v kateri bodo nastopale še odbojkarice turškega VakifBanka Istanbula, ruske Lokomotive in italijanske ekipe Savino Del Bene Scandicci.

Liga prvakov | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice