Šport
493 ogledov

Slovenska odbojkarska reprezentanca še nikoli ni bila tako visoko!

Slovenija slovenska odbojkarska reprezentanca srebro EP v odbojki Pariz Epa
Odbojkarji so s srebrom potrdili nastop v kvalifikacijah za OI ter dosegli svojo najvišjo uvrstitev na Evropski lestvici reprezentanc.

Evropska odbojkarska konfederacija (CEV) je po končanem evropskem prvenstvu potrdila, da bo Slovenija ena od osmih reprezentanc, ki se bodo januarja med seboj pomerile za zadnjo olimpijsko vozovnico za Tokio 2020.

Po še drugem srebrnem odličju v zadnjih štirih letih je pred slovenskimi odbojkarji že nov cilj, nastop na kvalifikacijskem turnirju za olimpijske igre v Tokiu 2020.

Aleksander Vučić in Borut Pahor "Mi nismo pozerji" Šport Srbski predsednik udaril po slovenskem selektorju ter zbodel Pahorja

Ta bo od 5. do 10. januarja v Berlinu, Slovenci pa so si uradno udeležbo zagotovili po tem, ko je evropska zveza objavila novo lestvico. Na njej vodijo Srbi pred Rusi ter Poljaki in Francozi, ki si delijo tretje mesto, peti so Italijani, šesti Belgijci, Slovenci pa na sedmem mestu, kar je doslej tudi najvišja uvrstitev Slovenije v evropski razvrstitvi.

CEV lestvica | Avtor: CEV CEV

Slovenski odbojkarji se bodo na kvalifikacijskem turnirju pomerili z Nemčijo, Češko in Belgijo. V drugi skupini bodo igrale Srbija, Francija, Bolgarija in Nizozemska. Najboljši izbrani vrsti iz obeh skupin se bosta prebili v polfinale, olimpijski nastop v deželi vzhajajočega sonca pa si bo izborila le zmagovalna izbrana vrsta z berlinskega turnirja.

Srbska odbojkarska reprezentanca Odločitev Šport Srbski zvezdnik razkril trenutek, ki je prelomil finale

Slovenske odbojkarice, ki so letos drugič doslej nastopile na EP in zasedle 16. mesto med 24 reprezentancami, na evropski lestvici zasedajo 21. mesto. Prve so Srbkinje, druge Italijanke, tretje pa Nizozemke.

Sprejem športnikov Foto/Video Šport Po Ljubljani odmevala Zdravljica
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice