Šport
1628 ogledov

Organizatorji Toura odločili! Rogliču bo na poti stala še ena velikanska ovira

Nairo Quintana Profimedia
Quintana bo zaradi povabila vendarle lahko dirkal na Touru.

Kolumbijski kolesar Nairo Quintana, ki je dirko po Franciji dvakrat sklenil na drugem mestu, bo zaradi povabila, ki ga je prejelo njegovo moštvo Akea-Samsic, lahko kolesaril na letošnji izvedbi Toura.

Organizatorji so poleg ekipe Akea-Samsic na dirko povabili še eno francosko moštvo B&B Hotels, tako bo letos v Franciji med 22 ekipami dirkalo kar šest domačih moštev.

Devetindvajsetletni Quintana, specialist za vzpone, je leta 2014 osvojil dirko po Italiji in leta 2016 dirko po Španiji, dirko po Franciji pa je v letih 2013 in 2015 končal na drugem mestu.

Nairo Quintana | Avtor: EPA EPA

V ekipi Akea-Samsic je še en specialist za vzpone Francoz Warren Barguil, ki je na Touru 2017 dobil dve gorski etapi in osvojil tudi pikčasto majico za najboljšega gorskega kolesarja.

Letošnji Tour de France, na katerem bo za enega glavnih favoritov veljal tudi najboljši kolesar leta 2019, Primož Roglič, se bo začel 27. junija v Nici.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice