Šport
18 ogledov

Preveč okleval pri prvi ljubezni

1/2
Žurnal24 main
V tokratni rubriki Druga plat razkrivamo podrobnosti iz življenja človeka, ki se je kot prvi s smučmi spustil z osemtisočaka, ne da bi pri tem snel smuči. Davo Karničar.

Davo Karničar je športnik, ki kombinira smučanje in alpinizem. "Vsak Slovenec je malo smučar in malo alpinist," pravi 46-letni mož, ki smuča, odkar pomni. Nič čudnega, saj Davo izhaja iz znane gorniške družine Karničarjev. Poglejte, kaj je povedal o prvi ljubezni in kako se znajde za štedilnikom. Gore nad Jezerskim so njegovo drugo dvorišče, svoj časovni stroj pa bi raje zavrtel naprej. Nekdanji član državne smučarske reprezentance in bivši serviser v svetovnem pokalu v naši redni tedenski rubriki Druga plat še razkrije, da vedno išče dobre, pozitivne stvari, a ga v športu nekaj vendarle moti. Pri glasbi ni izbirčen, v sanjah je mnogokrat visoko v oblakih. Ne spregljete zanimivega videointervjuja z Davom Karničarjem, očetom sedmih otrok, človekom, ki je leta 2000 kot prvi opravil neprekinjen spust z osemtisočaka na smučeh v zgodovini ( Mt. Everest ) in mož, ki ima status svetovnega športnika.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.