Šport
220 ogledov

Strokovnjakinja šokirala športni svet: "OI 2021 so nerealne!"

Olimpijske igre
Olimpijske igre 2021 lahko reši le iznajdba cepiva.

Ena izmed vodilnih škotskih epidemiologinj Devi Sridhar je prepričana, da so poletne olimpijske igre, ki bodo po preložitvi v Tokiu prihodnje leto, "zelo nerealne", če ne bodo prej odkrili učinkovitega cepiva proti novemu koronavirusu, zaradi katerega se je svet znašel v najhujši krizi po drugi svetovni vojni.

"Če bomo v naslednjem letu dobili cepivo, potem dejansko mislim, da so olimpijske igre realno izvedljive. Cepivo bo pomenilo res velikanski preboj, torej učinkovito, cenovno dostopno in splošno razpoložljivo cepivo," je zatrdila škotska epidemiologinja na petkovi novinarski konferenci Univerze v Edinburghu, poroča britanska radiotelevizija BBC.

Devi Sridhar | Avtor: Profimedia Profimedia

"Od znanstvenikov lahko slišimo napovedi, da bi bilo mogoče priti do cepiva. Mislila sem, da bo do odkritja cepiva minilo vsaj leto ali leto in pol, vendar slišimo, da bi lahko do cepiva prišli že prej," je dejala profesorica na katedri za globalno zdravje.

"Če pa ne bomo dosegli znanstvenega preboja, potem mislim, da so olimpijske igre, tudi če so bile prestavljene za 12 mesecev, zelo nerealne," je dodala.

Prestavljene olimpijske igre naj bi se začele s slovesnostjo ob začetku 23. julija 2021 in končale 8. avgusta.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.