Šport
1046 ogledov

Te ceste so danes zaprte zaradi kolesarjev

Dirka po Sloveniji
V sredo se začenja kolesarska dirka po Sloveniji, nekaj posledic bo pustila v prometu.

V Ljubljani, kjer je štart prve etape, je že od pete ure zjutraj zaprta Slovenska cesta od križišča z Aškerčevo cesto do križišča s Šubičevo. Zapora je bila v veljavi do 14. ure, dostop do parkirne hiše pa je bil omogočen. Do iste ure je bil zaprt tudi Kongresni trg.

sveča Tragedija Šport Mladi kolesar umrl tik pred pregledom srca

Od 12.00 do 12.40 je bila Slovenska cesta zaprta od križišča s Šubičevo cesto do križišča z Gosposvetsko.

Iz Ljubljane so se kolesarji v prvi etapi odpravili do Rogaške Slatine. Tam bo v različnih terminih do 19. ure zaprta Kidričeva ulica.

Tadej Pogačar Po Sloveniji Šport Prvi favorit mladi Slovenec

Prva etapa tekmovalce vodi iz prestolnice skozi Besnico, Trebeljevo, Zavrstnik, Šmartno pri Litiji, Litijo, nato po regionalni cesti mimo Zagorja, skozi Hrastnik in Rimske Toplice do Celja, nato pa naprej do Rogaške Slatine skozi Teharje, Štore, Šentjur, Planino, Kozje in Podčetrtek.

Celotna dirka bo potekala v mobilni zapori, kar pomeni, da bodo cestni odsek zaprli le med prisotnostjo kolesarjev. Popolne zapore bodo le na startih in ciljih etap.

Mobilno zaporo boste zlahka prepoznali. Pred kolesarji bodo vozila policije in organizatorjev. Za kolesarji bodo vozila ekip, reševalci in drugi spremljevalci. Povsem na koncu bo vozilo z oznako Zaključek dirke, za katerim bo promet zopet sproščen.

Dirka po Sloveniji, 3. etapa  | Avtor: Vid Ponikvar/Sportida Vid Ponikvar/Sportida

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice